С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна

...
С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна
Коментари Харесай

Зоран Заев: С България поставихме миналото като основа за бъдещето

С Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република Северна Македония и Република България показахме, че там, където има политическа воля и предпочитание за прогрес, откритите въпроси елементарно се вземат решение. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев. Той означи, че двете страни направиха историческа стъпка напред.

 © БГНЕС
" Ние поставихме предишното като основа на бъдещето. С контракта избрахме дружно да попречим на недоброжелателната агитация, в случай че се появи вътре в страните ни, дружно да бъдем против речта на омразата и дружно да победим национализма ", акцентира Заев.

Приятелството в никакъв случай не е било по-голямо и непрестанно пораства и се ускорява, основани са мощни принадлежности за превъзмогване на недоразуменията и създаване на непрекъснато съюзничество и превъзмогване на недоразуменията, сподели македонският министър председател.

Заев взе участие в честванията по случай 11-та годишнина от основаването на Българския културен клуб в Македония. В тази връзка той означи, че за построяването и поддържането на трайното другарство значима роля имат и гражданските организации в двете страни.

" В тази посока Асоциацията на жителите на Българския културен клуб у нас има доста място. Това е ясно посочено и в задачата на сдружението, което има за цел доближаването сред културите на двете прилежащи страни - Република България и Република Северна Македония. Общ е и взаимният ангажимент от одобряване на културните полезности и обичаи на жителите на Северна Македония, които се дефинират като българи ", сподели още министър председателят Заев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР