С дни на отворени врати, демонстрации на противопожарна техника за

...
С дни на отворени врати, демонстрации на противопожарна техника за
Коментари Харесай

Пожарната в Монтана отбеляза седмицата по безопасност с демонстрации /снимки/

С дни на отворени порти, демонстрации на противопожарна техника за деца и пожаро-тактическо обучение, чиновниците на РДПБЗН-Монтана означават Седмицата на пожарната сигурност.
Заради противоепидемичните ограничения, учението в този момент бе в Центъра за професионална подготовка. Бяха разиграни дейности по избавяне на потърпевши при наводняване, ж.п. злополука с присъединяване на
автомобил и гасене на пожар в промишлена постройка.
След разузнаване с дрон на регион, наводнен след разкъсване на язовирна стена, избавителен екип изведе на безвредно място жена и двама мъже блокирани от придошлите води.
Спасен бе пасажер от влака и мъж, потърпевш от автомобила, провокирал злополука на ж. п. прелез.„ Подготовката на момчетата е супер и мисля, че добре се справихме. Нас ни води тръпката и това да спасим човешки живот, даже и с цената на нашия, съобщи Валентин от групата доброволци на МЧК, които участваха в учението.
„ Последните 10-ина дни се вижда увеличение на произшествията спрямо предходната година, тогава са били 1010 досега са 1238”, сподели шефът на ОДПБЗН ком. Венцислав Райков. Заради пандемичната обстановка са спрени два плана на ОДПБЗН в Монтана. Единият е по Оперативна програма ТГС със Сърбия и дотъкмяване на образователните полигони, само че периодите към момента са неразбираеми, добави ком. Райков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР