„С днешните технологии физическите граници нямат значение. Възможностите за развитие

...
„С днешните технологии физическите граници нямат значение. Възможностите за развитие
Коментари Харесай

Министър Павлова: С днешните технологии физическите граници нямат значение


„ С днешните технологии физическите граници нямат значение. Възможностите за развиване и нововъведения във всички браншове на стопанската система, само че и нашият персонален живот, стават неограничени. Затова „ Дигитална Европа “ е един от главните цели на Българското председателство “, съобщи през днешния ден министър Лиляна Павлова във видеообръщението си към 350-те делегати на Международната конференция IT Hub Connect 2018, която се организира през днешния ден и на следващия ден в „ София тех парк “ и е под патронажа на Българското председателство.

Организатори на форума са Американската комерсиална камара в България и Индийско-българската бизнес камара. С изявленията си президентите на двете организации - Красимира Чемишанска и Борислав Боянов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и министър Лиляна Павлова дадоха формалния старт на конференцията.

В приветствието си към делегатите министър Павлова уточни още, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България работи по три съществени целта: за довеждане докрай на Единния дигитален пазар, с цел да се основат най-хубавите условия за разгръщане на бизнеса и за потребителите; за киберсигурност, която е новото предизвикателство в XXI век; за отбрана на персоналните данни, където задачата ни е да насърчим и осигурим доверието на обществото в онлайн услугите и технологии.

„ Цифровизацията и развиването на IT промишлеността за нас са също по този начин народен и районен приоритет. България пое водеща роля и работи старателно Балканите да станат IT hub на Европа “, сподели още министърът за Българското председателство в обръщението си към интернационалната конференция.

В първия ден на форума IT Hub Connect 2018 ще се дискутират опциите за вложения и нововъведения в България и Европейски Съюз, като ще се сложи акцент върху опцията за интензифициране на съдействието в IT сферата сред България и Индия, и върху разпознаването на нашата страна като врата за Индия към Общия цифров европейски пазар. Фокусът във втория ден на конференцията ще се сложи върху идните регулации в Европейски Съюз и върху въпросите на киберсигурността.

Цялото послание на министър Павлова към делегатите на конференцията, може да видите тук:
https://wetransfer.com/downloads/125a4ecc43aef45cac8a0d1b7b9f0b4320180323103634/42f0258bbd7ed6854ff6f6dd1f357ef920180323103634/44b906

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР