С деликатен вкус, леки, освежаващо засищащи тиквичките могат да бъдат

...
С деликатен вкус, леки, освежаващо засищащи тиквичките могат да бъдат
Коментари Харесай

Как да съхраним тиквички за зимата

С внимателен усет, леки, освежаващо засищащи тиквичките могат да бъдат чудесна храна през пролетно-летните дни. Съхранението им е сходно на това на краставиците и е добре да престояват в ледник, до момента в който не бъдат приготвени. Запазването им за по-дълъг интервал от време изисква деликатно им култивиране.

За да се радваме на ефирната им текстура в супите, да вземем за пример, и през зимата, то би трябвало да ги замразим, следвайки няколко елементарни правила.

Първо, взимаме няколко тиквички. Измиваме ги деликатно. Отстраняваме краищата, само че не ги обелваме, с цел да съхраним формата на тиквичката по време на замразяването и отмразяването.

Нарязваме ги по дължина или на по-дебели кръгови части. Така обработени, ги оставяме малко да постоят. След това с кухненска хартия леко увиваме парченцата тиквички и нежно попиваме, колкото се може повече от водата, която са пуснали.

Когато попием непотребната течност, ги слагаме в найлонов плик, като най-подходящ е твърдият плик с цип. Добре е да съблюдаваме дали обособените късчета се свличат и събират единствено в единия завършек на плика или са насъбрани в една посока. Трябва да разпределим парченцата тиквичка по цялата вътрешна част на найлоновия плик.

Когато привършим с тази подготовка, тиквичките са подготвени за заледяване. При топене би трябвало да ги оставим на стайна температура, с цел да избегнем разкашкването им.

Може да нарежем обичания ни зарзават и на кубчета, само че тогава е по-вероятно при топене тиквичката да е още по-безформена и скашкваща се в ястието. Обикновено се смята, че по този начин замразените и съхранени за зимата тиквички не могат да бъдат прилагане за пържене.

 Как да съхраним тиквички за зимата

Затова е по-добре да замразим към този момент изпържени тиквички. Първо, би трябвало да ги измием добре и подсушим. След това се нарязват на по-големи кръгчета със непокътната обелка в краищата им. Леко ги запържваме, след което ги оставяме да изстинат, попиваме непотребната течност и лой с кухненска хартия и ги слагаме деликатно в плик за предпазване във фризера.

Когато бъдат размразени би трябвало да се подправят с повече подправки, с цел да се укрепи усета им.

Който и вид да изберем за предпазване, добре е да се ръководим от това, че тиквичката е един зарзават със мощно водно наличие и е добре оптимално да извлечем течността преди неговото заледяване. Затова е целесъобразно постоянно да резервираме обелката, която придържа цялостта на тиквичката и да използваме парченцата тиквичка в приготвянето на ястия, където тя ще се обработи и свари задоволително добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР