С декларация и контрадекларация БСП и ГЕРБ влязоха в спор

...
С декларация и контрадекларация БСП и ГЕРБ влязоха в спор
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция се скараха кой защитава националния интерес

С декларация и контрадекларация Българска социалистическа партия и ГЕРБ влязоха в спор кой пази националния интерес и какво е реализирано по време на българското европредседателство. За начало водачът на левицата Корнелия Нинова подлага на критика премиера Бойко Борисов, че не пази българския интерес при съставянето на новата бюджетна рамка на Европейския съюз.

" Има държавници, които бранят ползите на народите си и знаят по какъв начин се прави политика - със съидейници ", сподели още тя и цитира редици образци за реакцията на други европейски държавници. Нинова добави, че Българска социалистическа партия желае полемика в българския парламент за плана на бюджет на Европа за идващия програмен интервал, с цел да дадат народните представители мандат на Борисов при разискването му. Тя сподели, че не може да се смята за триумф на председателството, че водачите на Франция, Германия и Англия са се разходили по " Моста на влюбените ".

В отговор ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов прикани Българска социалистическа партия да взе участие в дебатите за новата финансова рамка на бюджета на Европейски Съюз и кохезионната политика. Според него левицата сама се е изолирала от този развой.

Като триумф на председателството Цветанов уточни, че няма различен политик, който като Бойко Борисов се е срещнал за толкоз малко време с всички водачи на страни от Европейски Съюз и на страни от Западните Балкани. Той уточни, че заслуга на премиера е включването на тематиката за европейската вероятност за Западните Балкани в европейския дневен ред, което било значим фактор за сигурността в района.

В умозаключение Цветанов уточни, че в оставащите няколко дни от европредседателството ще се отчетат високи резултати и България ще получи признанието на европейските водачи. " Нямаше делегация от Европейски Съюз, която да не е дала заслуженото на България за това, което вършат министър председателят и Министерският съвет ", приключи Цветанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (252)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР