С данни за неявили се членове на секционни избирателни комисии

...
С данни за неявили се членове на секционни избирателни комисии
Коментари Харесай

На старта на евровота: Лисващи членове на комисии и проблеми с част от машините

С данни за неявили се членове на секционни изборни комисии и проблем с част от машините за гласоподаване в страната започва първото съвещание на Централната изборна комисия в изборния ден.

На него бе докладвано, че членове на секционни комисии не са се явили в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пазарджик, Силистра, Сливен, Смолян и Хасково. Не беше посочено за общо какъв брой души става дума.

Проблеми със стартирането на машините за гласоподаване пък е имало в 4 секции в Пазарджик, Перник, Кърджали и София. “Приблем с 4 машини на фона на общо 3000, е нищо ”, обибщи представителят на ЦИК Александър Андреев.

Всички 191 секции в чужбина са обезпечени с изборни материали. Последните бумаги са пристигнали в 2 ч тази заран в Лос Анджелис. Първо гласуването ще завърши в секцията в Австралия - към 15 ч.

По време на съвещанието беше докладвано още, че тук-там в София - в секции в регионите “Надежда ”, “Младост ” и “Триадица ” гласуването е стартирало с 10-15 минути по-късно.

Сред сигналите, които ЦИК прегледа, бяха два за пропаганда във фейсбук. Единият - на прочут фризьор, а другият - на претендент за евродепутат. Комисията ги остави единствено за сведение, защото пропагандата в обществените мрежи не е неразрешена.

Сигнал има и за гласоподавател, за който се твърди, че е дал своя вот два пъти в 25-а РИК в София. Дадени са инструкции на РИК по случая. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР