С бюджет от над 318 млн. лева без ДДС стартира

...
С бюджет от над 318 млн. лева без ДДС стартира
Коментари Харесай

Над 310 млн. лева отпускат на земеделците у нас за въвеждане на цифрови технологии в стопанствата

С бюджет от над 318 млн. лв. без Данък добавена стойност започва банкет на оферти за осъществяване на инвестиции по направление " Инвестиции в софтуерна и екологична рационализация “ от " Фонд за поощряване на софтуерния и екологичен преход в селското стопанство “, планувана в Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Финансовата поддръжка е ориентирана и към стимулиране на новаторски индустриални и цифрови технологии, които усъвършенстват развъждането на селскостопански култури и животни, както и към автоматизиране и роботизиране на индустриалните процеси в земеделските стопанства.

По направлението ще се финансират също по този начин материални и нематериални вложения, свързани с запазване на околната среда и намаляване на последствията от климатичните промени., както и произвеждане на сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ) за лично ползване.

Минималният размер на допустимите разноски за едно планово предложение е 30 хиляди лева без Данък добавена стойност, а оптималният – 1 млн. лева без Данък добавена стойност. Кандидатите по актуалната процедура ще могат да подават единствено по едно предложение. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде в размер на 50% от общия размер на допустимите за подкрепяне разходвани средства. Разходите за невъзстановим Данък добавена стойност също съставляват позволен разход по НПВУ и ще се финансират от държавния бюджет, в размер на спомагателни 63,6  млн. лв..

Одобрените планови оферти би трябвало да бъдат изпълвани в период до 12 месеца от датата на подписването на контракта.

Насоките за кандидатстване са оповестени на електронната страница на Министерство на земеделието и храните, както и в Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСМ-ИСУН 2020), раздел НПВУ. Предложенията ще се подават по електронен път посредством ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ с потреблението на дипломиран електронен автограф (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/

Кандидатите могат да задават спомагателни въпроси и да изискат уточнения по отношение на Насоките за кандидатстване до 21 дни преди приключването на периода за кандидатстване единствено в ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ посредством модул “Електронно кандидатстване “, процедура № BG-RRP-6.004 по направление " Инвестиции в софтуерна и екологична рационализация “.

Крайният период за кандидатстване е до 17:30 часа на 20 декември 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР