С бурни аплодисменти посрещна публиката премиерата на Островът на съкровищата,

...
С бурни аплодисменти посрещна публиката премиерата на Островът на съкровищата,
Коментари Харесай

Бурни овации и пълна зала за премиерата на `Островът на съкровищата`

С бурни овации посрещна публиката премиерата на „ Островът на съкровищата ”, която се състоя на сцената на Театър Азарян нощес. Спектакълът, който показва приключението като път към порастването, чака своята аудитория още веднъж на 30 декември.

Режисьор на постановката е Анастасия Събева, позната на феновете от постановката „ Кралят Елен “. „ Това е вълнуваща история, която разрешава през днешния ден да бъде разказана с многото благоприятни условия на Театър Азарян и неговата сцена. Смятам, че историята би развълнувала, както децата, по този начин и по-възрастните- една доста занимателна, доста магическа и вълшебна история. Театралната ни сцена има потребност от подобен вид истории ”, показа Анастасия на конференция по-рано през вчерашния ден.

Актьорът Христо Мутафчиев, който има особено присъединяване в спектакъла - в ролята на страховития корсар Флинт - изрази задоволството си, че посредством „ Островът на съкровищата ” има опцията да осъществя детските си фантазии. Той благодари на НДК и акцентира, че Театър Азарян се постанова като ново и друго място, което занапред ще се развива.
Като място със своя лична посока и „ остров на театралните съкровища ” дефинираха Театър Азарян и режисьорите, и актьорите, чиито нови планове ще се осъществят на сцената на театъра през идната 2019 година под мотото „ НДК – отворен към хората “.

Борислав Велков – ръководител на Съвета на шефовете на НДК - съобщи, че пространството ще продължава да се развива като място за качествени театрални постановки. „ Театър Азарян е сцена, която се самоиздържа и в това отношение би трябвало да поставяме обилни продуцентски и маркетингови старания. Крайната ни цел е, когато кажеш, че отиваш на спектакъл в Театър Азарян, това да значи, че ще гледаш качествена режисура. Бихме желали като институция, която има отношение към културата, да участваме интензивно в културния и театралния живот. И посредством сцената си, и посредством продуциране, и посредством техническото си застраховане, и посредством обмяна на хрумвания “, добави още той.

Борислав Велков описа, че са подписани два меморандума – с Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и със Съюза на артистите в България (САБ), които са форма на „ взаимно протегнати ръце ” в името на съдействието и развиване на театралното пространство Азарян.

Конкретен резултат от меморандума със САБ е развиването на нова сцена в Театър Азарян – сцената за различни планове „ Backstage ” – ново пространство със 70 места, където към този момент с голям триумф се игра постановката „ Апарт ” – дебютен режисьорски план на Илко Ганев. Спектакълът, който отдава респект на знакови фигури от театралната сцена, може да се види още веднъж на 30 януари.

Като резултат от меморандума с Пловдив 2019 на сцената на Театър Азарян през октомври ще бъде премиерата на „ Медея-терен София ”, план на актрисата Снежина Петрова. Той ще има своята премиера в Античния спектакъл в Пловдив, а по-късно ще се трансформира в част от репертоара на Театър Азарян. В плана, с изключение на знакови български артисти, ще вземат участие и деца от другите общности.

Хитовият моноспектакъл на Захари Бахаров с режисьор Явор Гърдев „ Чамкория “ също идва на сцената на Театър Азарян. Той ще се играе към този момент и в двете пространства - в Театър 199 и Театър Азарян, като билети се продават на касите на Театър 199.

От НДК анонсираха още едно зрелище, което от февруари идва на сцената на Азарян - театрално-музикалният театър за възрастни „ Кой прибира заран звездите? “ с присъединяване на Димо Стоянов и група ПИФ. Самият Димо разкри на конференцията забавни детайлности за спектакъла, който е предизвикан от песните и живота на групата.

Театър Реплика също е измежду евентуалните партньорства на Театър Азарян. Актьорът Ованес Торосян описа за постановката „ За кравите ”, която публиката на Театър Азарян към този момент видя в границите на Международния фестивал NEDRAMA- интернешънъл. „ За кравите ” е класическа ирония на съветския режисьор Семьон Александровски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР