С близо две години закъснение участъкът между пътните възли Буховци

...
С близо две години закъснение участъкът между пътните възли Буховци
Коментари Харесай

Пускат в движение участък от магистрала Хемус, след две години закъснение

С близо две години забавяне секторът сред пътните възли „ Буховци ” и „ Белокопитово ” на автомагистрала „ Хемус ” беше пуснат в употреба. На формалното разкриване участва и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.
Строителството на сектора от 16 км стартира през август 2018 година По контракт правата трябваше да е подготвена напролет на 2020 година, само че по разнообразни аргументи това не се случи. Новата част от аутобана е по-тясна и по тази причина оптималната скорост за придвижване там е 120 км/ч.
Изграждането на автомагистралата ще продължи с лотове 4, 5 и 6, които ще свържат Плевен и Велико Търново, оповестяват от Нова телевизия
Относно лотове 7, 8 и 9 строителството им ще бъде разграничено на части. Причината - би трябвало да се заобиколят ловно стопанство и терен към склад за муниции. " Ще се наложи нова Оценка на въздействието върху околната среда за тези територии, което ще забави работата ", сподели министър Шишков.
Той увери, че в случай че се строят стремително всички лотове, " Хемус " би трябвало да е напълно приключена до 3-4 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР