С близо 50% по-скъпо зареждаме автомобилите си този Гергьовден спрямо

...
С близо 50% по-скъпо зареждаме автомобилите си този Гергьовден спрямо
Коментари Харесай

С близо 50% по скъпо зареждаме автомобилите си за този Гергьовден спрямо 2021 г.


С близо 50% по-скъпо зареждаме колите си този Гергьовден по отношение на миналогодишния. Това демонстрират наши калкулации.
Снимка: bTV

Най-голямо е повишаването на дизела – с повече от лев нагоре. С над 40% е скочила цената и на бензина и газа.
Снимка: bTV

Ако преди година с дизелова кола сме изминавали дистанцията сред Бургас и София за към 60 лева, през днешния ден това ни коства с 30 лева по-скъпо. Заради високите цени на горивата, скъпият ток и неналичието на обезщетения бизнеса да готви митинги.

Властта е оставила бизнеса без гаранции за отплата на високите цени на електрическата сила. Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев. Той предизвести, че бизнесът готви протестни дейности.

„ От през вчерашния ден обезщетения за електрическата сила няма. Заради това ние изрично настояваме и се готвим за дейни протестни дейности, в случай че българското държавно управление не осъзнае голямата си отговорност в една такава обстановка “, добави той.

По думите му ръководещите дали заричане да се създаде механизъм против скъпия ток до края на април, а страната дала в пъти по-малко обезщетения на бизнеса, в сравнение с твърди премиера Петков.

„ Цялата сума, която е изплатена за компенсиране на високите цени на електрическата сила от 1 януари до 30 април, е 1,26 милиарда лева, от които 450 млн. са за ЕРП-тата “, добави Митрев.

От бизнеса упорстват да получават газ на прогнозируема цена и показват, че са доста малко фирмите, които могат от газ да преминат единствено на ток. Синдикатите се надяват поради тежките стопански условия да не се стигне до съкращения.

„ Ние сме на една позиция с бизнеса, когато става дума за поддръжка към сегашния миг. В сходни рецесии няма по какъв начин да се работи по различен метод с изключение на да се търси държавна поддръжка и това вършат всички в света “, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

В четвъртък Петков ще се срещане с представители на работодателските организации. На срещата ще вземат участие също финансовият министър Асен Василев и министърът на стопанската система Корнелия Нинова

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР