С благословението на Всевишния една първа малка цел от дълго-бленуваната

...
С благословението на Всевишния една първа малка цел от дълго-бленуваната
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България реализира първия по рода си християнски фестивал “ЖИВОТВОРЕНИЕ”

С благословението на Всевишния една първа дребна цел от дълго-бленуваната идея „ Въздигане на Богозидания град Мелник “ беше достигната на 29-ти и 30-ти септември, на някогашния стадион в най-малкия град в съверенна България, пред каменните зидове на манастир „ Пресвета Богородица Всецарица! “

На 29-ти септември от 18 часа беше открит християнският фестивал „ Животворение “, в чест на животворящия Кръст Господен и празника Покров на Пресвета Богородица от Негово високо преподобие архимандрит Епифаний, Софийски Свещенически хор и Пламен Пламенов Мирянов на някогашния стадион в град Мелник!

Първите музикални осъществявания, които огласиха естествената сцена пред надиплените пясъчни „ театрални пердета “ бяха тържествените песнопения „ Тропар на Покров Богородичен “, „ Чистая Дево “, „ Кто Бог велий “, „ С Нами Бог “ от

СОФИЙСКИ СВЕЩЕНИЧЕСКИ ХОР С ДИРИГЕНТ СТАВРОФОРЕН ИКОНОМ КИРИЛ ПОПОВ.

Между хоровите творби бяха прочетени разнообразни цитати от Свещеното писание, роман за празника „ Покров Богородичен “ и за пояса на Пресвета Богородица, който е бил съхраняван в разнообразни исторически столетия в Мелник.

Програмата продължи с въздигащи песни и хороводна китка от ИВА И ВЕЛИСЛАВА КОСТАДИНОВИ и патриотични музикални послания от ВЕСИ БОНЕВА, СВЕТЛИН КЪСЛЕВ и гайдари от 100 КАБА ГАЙДИ!

В края на вечерта като завършващ акцент на картината „ баснословен лунен сън в Мелник “ над пясъчните кули се издигна и ослепителен топловъздушен балон, под мелодичния глас на локалния артист Карамфил Божиков.

В съботния ден гостите на фестивала можеха да се насладят на галерия с дърворезби с Библейски текстове и фотографии от Мелник, езда, пукотевица с лък, дегустация на Мелнишко вино и оглед на почистените антични руини на манастира от 13-ти век, дело на владетеля Деспот Алексий Слав.

В съботния празничен благотворителен християнски концерт " ЖИВОТВОРЕНИЕ " взеха присъединяване:

МАРГАРИТА ХРАНОВА

ДУЕТ " ШИК "

ГУНА ИВАНОВА

РАЙКО КИРИЛОВ Raiko Kirilov

КВАРТО КВАРТЕР И ПРИЯТЕЛИ

КАТЕРИНА МИХАЙЛОВА

КВАРТЕТ АРМЕЙСКА ПЕСЕН

ЖЕНСКИ ХОР НУША

НЕЛИ АНДРЕЕВА

АНСАМБЪЛ СОФИЯ 6

ЯНКО ЛОЗАНОВ

ПЛАМЕН МИРЯНОВ 

ГАЛИНА ДИМИТРОВА

ПРАБЪЛГАРСКА ШКОЛА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ БАГАТУР

ЖЕНАТА КАУЧУК - СИРМА ДОБРЕВА

От Името на фонцация „ Нашият Дом е България “ бихме желали да изкажем благодарности на всички, които взеха присъединяване в концертите!

Благодарим на Живко Литов и Таня от Литова къща!

Дълбоко признателни сме и на всички, които поддържаха нашата идея и дадоха от силата и времето си за сътворяването на събитието!

Благодарим на всички взели участие в комплицираната логистика, на дърводелците, на екипите от осветители, озвучители, благоукрасители, оператори и на всички доброволци!

Благодарим на проф. Виолета Нешева за всички съвещания по отношение на историята на град Мелник!

Благодарим за поддръжката на Община Сандански в лицето на кмета Атанас Стоянов, и на кмета на град Мелник Сашо Филипов

Благодарим на клуб " Адреналин " за извънредно вълнуващите полети

Благодарим на Краси Матаров, Добромир Райнов и Албена Матарова за спиращите дъха фрагменти

На концертите „ Животворение “ за първи път назовахме мястото с неговото ново име!

Кръстихме някогашния стадион в град Мелник на историческа сцена „ АРЕНА ДИ МЕЛНИК “ за осъществяване на културни събития, фестивали и събори, за възпяване паметта на нашето славно минало, въздигане актуалния български дух, просвещение и благовестие!

С Божия помощ дано дружно пресътворим най-малкия град в България в максимален актуален център на архитектурно завещание, християнска просвета и дух на възрождение!

Да живее България и българския народ!

Да живее Богозидания град Мелник!

За популярност Божия и изгода роду!

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР