С багер започнаха да събарят някогашната детска градина в Столипиново

...
С багер започнаха да събарят някогашната детска градина в Столипиново
Коментари Харесай

Събарят салона за сватби на Джамисет Джафер

С екскаватор започнаха да събарят тогавашната детска градина в „ Столипиново ” на ул. „ Елба ”, част от която беше превърната в ресторант от някогашния общински консултант от Движение за права и свободи Джамисет Джафер. Заповедта за премахването на шестте постройки е издадена от кмета на „ Източен ” Николай Чунчуков.

Сградите не се употребяват и са рискови, изясни районният кмет. Теренът с повърхност пет декара ще бъде разчистен, след което Община Пловдив ще реши защо ще се употребява. Имотът беше възложен на фондация „ Толеранс ” на Джамисет Джафер за период от 10 години.

След сключването на контракта старейшината е направил главен ремонт на една от постройките, разкрил ресторант и го кръстил салон за сватби. През 2014 година заведението даже беше посетено от публична делегация, в която участваха представителите на Европейската комисия, Министерството на културата и фондация „ Пловдив 2019 ”, с концепцията за включването на обекта в програмата на Европейска столица на културата.

Две години по-късно договорът с Джафер беше преустановен предварително от Община Пловдив с претекст, че не си заплаща наема. Според администрацията борчът е надхвърлял 50 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР