С аплодисменти Конгресът на САЩ приветства изказването на украинския президент

...
С аплодисменти Конгресът на САЩ приветства изказването на украинския президент
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ на крака и с бурни аплодисменти към Зеленски

С овации Конгресът на Съединени американски щати приветства изявлението на украинския президент Володимир Зеленски към членовете на Камарата на представителите и Сената.

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси уточни, че показва украинския президент с голяма привилегия и чест. На украински тя сподели „ Слава на Украйна!”, като прикани сътрудниците си да създадат същото.

„ Благодаря Ви доста! Горд съм да ви поздравя от Украйна, от Киев - един град, който се бомбардира ежедневно от съветските войски. Но ние не се предаваме. Дори не мислим за секунда да се предадем, както доста други градове в нашата красива страна, които са в най-лошото си положение след Втората международна война”, сподели Зеленски.

Той приветства Конгреса от името на „ смелия украински народ”, който по думите му в продължение на осем години се опълчва на съветската експанзия и който дава синовете и дъщерите си в битката против нашествието на Русия.

„ В момента се взема решение ориста на нашата страна. Съдбата на нашия народ - дали украинците ще бъдат свободни и ще запазят демокрацията си. Русия нападна освен нас и нашите градове, само че това е груба експанзия против нашите полезности и правото ни да живеем свободно и да изберем нашето бъдеще”, добави Зеленски.



Във видео послание по-рано през днешния ден Зеленски разгласи, че Русия я чака интернационален арбитражен съд. Тя ще дава отговор за всеки акт на тероризъм против Украйна. В страната ни към този момент работи следствена група на Международния углавен съд в Хага, който дружно с украинските правоохранителни органи събират доказателства за осъществени военни закононарушения от съветските служещи.

По думите му, съветската войска е нанесла стотици пъти по-големи опустошения на територията на Украйна, в сравнение с в Донбас през последните 8 години

" Но най-вече пострада точно Донбас, както и пограничните региони в източна и южна Украйна, които пропагандаторите оповестиха за съветски градове. Но Русия търпи огромни загуби - над 14 000 жертви ", добави Зеленски.

Той напомни, че когато преди 8 години Русия окупира Крим, светът не е реагирал.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР