„С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж, дано състави

...
„С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж, дано състави
Коментари Харесай

Борисов даде кураж на Ангела Меркел и я прегърна

„ С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж, нека сформира държавно управление, тъй като до момента в който Германия е блокирана с тези договаряния, нищо не върви по този начин както трябва”, съобщи българският министър председател Бойко Борисов, който е в Брюксел за присъединяване в петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейския съюз с Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

След Борисов в Струмица към този момент може да си българин

Прокуратурата ще разпитва Борисов, Цацаров: Това е политически звук

Премиерът Борисов: Е, това са политически поръчки

Пред съпътстващите го български публицисти Борисов уточни, че е оптимист по отношение на това, което ще се случва с тези страни по време на председателството на Европейски Съюз от България.

Според премиера Черно море е едно прелестно място, през което могат да минават газопроводи, да се строят пристанища и да има бизнес.

„ Има големи възможности”, сподели Борисов и добави: „ Има опция да се образоват студенти. За мен е най-важно образованието, даваме опция най-много студенти да идват да се образоват в България”.

„ От тази страна на района постоянно има проблеми”, уточни българският министър председател във връзка с страните от Източното партньорство. „ Много по-добре е президентът на Армения и президентът на Азербайджан да си приказват и да седят дружно на една маса, вместо армиите им да са на границата”.

Борисов акцентира, че за България е извънредно значимо, като външна граница на Европа, от ден на ден страни на изток да съблюдават европейските правила. Той отличи като по-напреднали в това отношение страни Армения, Грузия и Украйна.

По думите на премиера Азербайджан пък е обвързван с „ главните ни очаквания за диверсификация” на източниците на нефт и природен газ.

Той уточни, че с всички тези страни има двустранни контракти и „ прелестно приятелство”.

По отношение на вероятните изненадващи проблеми, които могат да зародят по време на българското председателство на Европейски Съюз, като да вземем за пример затруднения с процеса на „ Брекзит”, Борисов уточни, че разчита на помощта на сътрудниците си политици в България.

„ Аз разгадавам на сътрудниците в България. И на президента, и на ръководителя на Народното събрание, и на партиите в Народното събрание. Сега, месец преди председателството на Европейски Съюз, да казваш, че трябват предварителни избори, в случай, че единствено преди 6 месеца им дадох да ръководят, подадохме оставка и казахме: „ ето, каквото каже народът” – не виждам това да е добър тон”, акцентира Бойко Борисов.

Източното партньорство стартира през 2009 година и задачата му е да предизвиква съдействието на Европейски Съюз с Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

На петата Среща на високо ниво по Източното партньорство ще бъде изработен обзор и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде обрисувано бъдещото развиване на самодейността. Ще се състои и гала по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство сред Европейския съюз и Армения.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР