С амо шест деца без придружаващи сериозни здравословни проблеми са

...
С амо шест деца без придружаващи сериозни здравословни проблеми са
Коментари Харесай

В Англия поставиха под въпрос смъртността от COVID -19 при децата

С амо шест деца без съпътстващи съществени здравословни проблеми са умряли вследствие на заразяване с COVID-19 за интервал от 12 месеца, преди появяването на „ Делта” разновидността. Това демонстрира разбор на Националната здравна работа във Англия, оповестява „ Фокус”.

Четири деца от въпросните смъртни случаи са от COVID-19, а останалите от изострен инфекциозен синдром, настъпил в резултат на ковид.

Данните, оповестени в списание „ Нейчър” в четвъртък, демонстрират, че повече от 3100 деца са умряли през интервала на изследването, само че единствено 61 от тях са имали COVID-19.



Изследване на смъртните актове и медицинските досиета от самостоятелни клинични специалисти разкрива, че 25 от умрелите деца са умряли в резултат на COVID-19, само че при останалите коронавирусната зараза не е изиграла никаква роля за съдбовния излаз.

Проф. Ръсел Винър, един от създателите на проучването и специалист по опазване на здравето на подрастващите в лондонския „ Юнивърсити колидж”, разяснява:

„ Всяка гибел на дете е прекалено много, само че за жалост би трябвало да признаем, че има над 3000 смъртни случая на деца и младежи в Англия в елементарни години”.



„ Огромното болшинство от умрелите са деца и младежи, за които знаем, че са изложени на доста по-висок риск от гибел заради други съществени медицински положения. Подчертавам, че това не значи деца с алергии или астма, а тези доста дребни групи, които са били уязвими към зимни вируси, през която и да е предишна година”.

Винър прибавя, че децата имат 99,995 % късмет да оцелеят при COVID-19.

По-голямата част от децата – 72 % – които са умряли от коронавирусната зараза са били на възраст над 10 години. Това е необикновена статистика, защото по принцип смъртността измежду бебетата е доста по-висока.

Въпреки че проучването е изчерпателно, то преглежда единствено интервал от време преди разпространяването на „ Делта” разновидността на ковид, който визира по-тежко децата.

Все още обаче няма съпоставим разбор за смъртните случаи от COVID-19 след февруари 2021 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР