С акция под прозорците на властта в София десетки изразиха

...
С акция под прозорците на властта в София десетки изразиха
Коментари Харесай

В София и Шумен също протестираха заради финансовото състояние на българите

С акция под прозорците на властта в София десетки показаха неодобрение от финансовото положение на българите. Протестиращи в Шумен настояха за оставка на държавното управление, а във Варна се оповестиха против високите цени на горивата.

Срещу ниските пенсии и заплати и за нова стратегия за икономическо развиване се оповестиха протестиращите пред Министерски съвет, оповестява Нова тв.

„ Държавата е недофинансирана, лечебните заведения банкрутират. На макро равнище цифрите са розови, само че другояче всичко е недоплатено ”, сподели протестиращият  Димитър Митев.

„ Ние пенсионерите сме на последното ходило. Държавата отделя доста малко средства и не мисли за нас ”, съобщи Михаил Величков.

Организаторите на митинга упорстват и за народен референдум, който да реши дали да се отстранен партийните дотации.

„ Цинично е в страна, в която пенсионерите получават 160 евро, да се раздават 44 милиона лв. държавни дотации за партиите.  Ако хората толкоз харесват Бойко и Корнелия – дано членовете да финансират партиите ”, сподели  Димитър Митев.

Протестната акция затвори за минути придвижването пред държавната постройка.

Протестно автошествие мина по улиците на Варна. Освен против високите цени на горивата и против повдигането на налозите за колите, стотици недоволните се оповестиха в поддръжка на майките на деца с увреждания.

„ Гражданското неодобрение към този момент взима връх, не е обикновено това ”, сподели протестиращ в морската столица.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР