С академично тържество Софийският университет "Св. Климент Охридски" отбеляза патронния

...
С академично тържество Софийският университет "Св. Климент Охридски" отбеляза патронния
Коментари Харесай

Софийският университет ПРАЗНУВА!

С академично празненство Софийският университет "Св. Климент Охридски " означи патронния си празник.

Софийският университет "Св. Климент Охридски " навлезе в 130-та си година. Бихме желали честванията да не се свеждат до няколко церемониални акта, на които да разкажем за достойната традиция и достиженията на СУ, а да се трансформира в мотив за осмисляне на предишното и за обрисуване на визия за бъдещето. "

Това съобщи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, представен от Нюз.бг. Празникът беше почетен от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова и други.

В словото си проф. Герджиков означи, че желае да стартира един необятен спор освен за бъдещето на Университета, само че и на страната.

В словото си проф. Герджиков означи, че в историческото си развиване българите са имали национални идеали, които не са се осъществили - националното обединяване на българите и последвалите ги войни за обединяване, измененията след 1989 г, които обаче бързо са се трансформирали в отчаяние, поради непостигнатата цел.

В рамките на церемонията връчиха и следните награди:

Наградата на Столичната община за най-хубав млад академик на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " за 2017 г.;

Годишните награди на Алма матер за образователната 2017/2018 година във връзка патронния празник на Софийския университет;

Годишната стипендия на името на братя Евлоги и Христо Георгиеви за студент от Карлово;

Годишната стипендия на името на Надежда Дженева за студент от профил „ Радио " на Факултета по публицистика и всеобща комуникация;

Годишната стипендия взаимно с Българската национална телевизия на името на доктор Младен Младенов за студент от профил „ Телевизия " на Факултета по публицистика и всеобща комуникация;

Годишната стипендия за студентски достижения в радио или телевизионната публицистика на името на проф. Михаил Минков;

Годишна стипендия на името на доцент доктор Вероника Вълканова за отличен триумф и студентски достижения в региона на педагогиката на всеобщата и художествената връзка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР