С ъединените щати ще отворят днес за ваксинирани срещу COVID-19

...
С ъединените щати ще отворят днес за ваксинирани срещу COVID-19
Коментари Харесай

САЩ отварят границите си за ваксинирани срещу COVID-19 пътници

С ъединените щати ще отворят през днешния ден за имунизирани против COVID-19 пасажери своите сухопътни и въздушни граници, които бяха затворени в продължение на 20 месеца поради пандемията, заяви "Франс прес ".

Агенцията отбелязва, че тези ограничавания са се отразили най-тежко в Европа, както и в двете страни, с които Съединени американски щати граничат - Мексико и Канада. Последиците - разграничени фамилии, нарушени бизнес връзки, неосъществени професионални упоритости.

Забраната за влизане в Съединените щати бе наложена при започване на предходната година, когато коронавирусът започваше да се популяризира по целия свят, от тогавашния президент Доналд Тръмп. Впоследствие тя бе доказана от неговия правоприемник на поста Джо Байдън.

Силно подложена на критика, възбраната стана емблематична за разтърсванията, провокирани от пандемията, отбелязва Франс прес.
Първо, Тръмп забрани през февруари 2020 година влизането в Съединени американски щати на пасажери от Китай, където се появи новият ковид.

На 13 март същата година той добави в листата европейските страни от Шенгенското пространство. Няколко дни по-късно възбраната обхвана също Англия и Ирландия, а сухопътните граници с Мексико и Канада значително бяха затворени.

Обменът на хора и артикули сред Съединените щати и тези страни е голям. Много хора чакат с неспокойствие да се съберат със фамилията си.

"Беше толкоз тежко! Просто желая да видя сина ми ", довери пред Франс прес Алисън Хенри - 63-годишна британка, която ще пътува още през днешния ден до Ню Йорк, с цел да го види.

Елизабет Цурс - 51-годишна администраторка, живееща в Берлин - пък ще посети четири концерта в Съединени американски щати на обичаната си група "Ролинг Стоунс ". Тя си купила самолетни билети още щом отварянето на границите бе оповестено в средата на предишния месец.

За да отговорят на възходящото търсене, самолетните компании усилиха трансатлантическите полети и ще употребяват по-големи самолети - глътка пресен въздух за един бранш, който бе тежко обиден от пандемията.

По продължение на дългата граница с Мексико, доста американски градове - от Калифорния до Тексас - пострадаха стопански от ограничението на връзките.

Забраната отпада през днешния ден за повече от 30 страни. Съединените щати обаче ще позволяват на своя територия единствено хора, които дават отговор на избрани условия.

Пътниците, които идват по въздух, би трябвало да са имунизирани против COVID-19 и да показват негативен тест за ковид, изработен не повече от три дни преди заминаването. Освен това самолетните компании ще вкарат система за следене на контактите.

При пасажерите, които идват с наземен превоз , първоначално ще е наложително да бъдат имунизирани единствено тези, които пътуват по аргументи, които не са от първостепенно значение - да вземем за пример с цел да се видят с родственици или за туризъм. Изискването няма да важи за тези, които пътуват по значими аргументи, да вземем за пример водачите на камиони.

От януари обаче всички хора, които влизат в Съединени американски щати, ще би трябвало да са имунизирани.

Съединени американски щати ще одобряват пасажери, имунизирани с всички препарати, утвърдени от Световната здравна организация. Това са имунизациите на фирмите "АстраЗенека ", "Джонсън и Джонсън ", "Модерна ", "Пфайзер ", индийският препарат "Коваксин " и китайските "Синофарм " и "Синовак ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР