С 87 000 тома разполага новата общинска библиотека в Свиленград.

...
С 87 000 тома разполага новата общинска библиотека в Свиленград.
Коментари Харесай

Откриха нова библиотека с 87 000 тома в Свиленград

С 87 000 тома разполага новата общинска библиотека в Свиленград. Тя бе открита нощес с факелно шествие.
Това е първата лична постройка на библиотеката за съвсем 100-годишното й битие, описа шефът Иван Чончев. Фондът от 87 000 тома ще бъде към този момент наличен в пет читални, заемна, детски отдел, конферентна и компютърна зала.
На постройката на брега на Марица, в която в миналото се е помещавало кметството, е изработен ремонт по европроект за близо 600 000 лв.. Отделно общината е заделила още съвсем 250 000 лв. за вътрешни усъвършенствания, съоръжение и материална база.
Областният шеф Станислав Дечев поздрави жителите и гостите на Свиленград и акцентира, че всякога, когато идва тук вижда, че градът става все по-привлекателен и съвременен. " И след десетките сполучливо осъществени планове в Свиленград напълно разумно идва днешният ден, когато откриваме първата нова общинска библиотека. Свиленград е първият град в Южна България, който прави нова общинска библиотека. Тази концепция заслужава възторженостти, тъй като това е следващият мост. Но този път мостът не е от камък, а от познания. И неговите основи ще бъдат доста по-устойчиви от каменните. Защото в този момент в Свиленград намират дом книжовността и грамотността, науката и културата, книгите и модерните технологии. Защото не е значимо дали една книга се чете от хартия или от таблет, значимото е тя да бъде прочетена ", сподели регионалният шеф на Хасково. Той се обърна персонално към градоначалника Герги Манолов: " От всички значими планове, които реализирахте до в този момент, Библиотеката е този, който ще запише името Ви със ярки букви в историята на Свиленград. Защото Вие самичък знаете, че издигнатото може да бъде разрушено, само че книжовността е безконечна! "
Празникът продължи с гала по запалване светлините на библиотеката и с фойерверки над река Марица и Стария мост./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР