С 31 гласа За и 19 против, Общинският съвет на

...
С 31 гласа За и 19 против, Общинският съвет на
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 15.02.2024 г.

С 31 гласа " За " и 19 " срещу ", Общинският съвет на Пловдив одобри бюджета на града, който за тази година е близо 684 милиона лв.. Часове наред продължи гледането на финансовата рамка на града, която е рекордна. От всички 80 оферти за корекции в проектобюджета, само основаването на гробище за домашни любимци сплоти старейшините в градския парламент. Предложението е на „ Съединени за Пловдив “ и беше признато от всички групи. Повечето оферти от опозицията бяха отхвърлени с негативен избор. Преди това заместник-кметът по финанси Женя Петкова показа финансовата рамка на града. Тя сподели, че с изключение на дотъкмяване на започнатите поправки, акцент ще са и нови инфраструктурни планове.

Задържаха 130 кг марихуана край Пловдив при взаимна интервенция на полицията, прокуратурата, ГДБОП и ДАНС. Двама души са задържани за превозването на зеления опиат. Говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева заяви, че той е открит нощес в спрян лекотоварен автомобил на автомагистрала „ Тракия “. Задържан е водачът - македонски жител. Той е имал предходна присъда от 4 години, само че е освободен предварително. В София пък е хванат неосъждан българин, откакто е тестван камион, от който се допуска, че е претрупана марихуаната. Акцията е по сигнал, че се готви преместване на дрога от Западна Европа към Турция.

Централен склад за даренията от Германия възнамеряват да изградят в Пазарджик Националната асоциация на доброволците и немската благотворителна организация ASB. Това стана ясно през днешния ден, откакто от ASB направиха огромно подаяние на МБАЛ-„ Пазарджик “. Лечебното заведение получи 1600 хирургични престилки, многофункционално операционно легло, UV лампа и операционен долап. Дарението беше превозено благодарение на българи в чужбина и разпределено от доброволците към пазарджишкото съдружие „ Добро сърце “. Отново през днешния ден Неонатологичното поделение на пазарджишката болница получи пък 45 бебешки спални чувалчета, дарени от българска компания.

Високите температури подлъгаха пчелите в Смолянско. Те още веднъж излизат от кошерите през зимните месеци, споделя Надежда Митева, секретар на съдружие „ Родопска пчела “. Според нея родопските пчелари са готови за сходни климатични аномалии, които се случват за поредна година. Рисковете за развиването на пчелните фамилии са свързани с заплахата да последва ново внезапно захлаждане, което може да докара до измиране на пило и пчели. Заради топлото време пчелните фамилии не образуват нормалното зимно кълбо, изясняват от сдружението. Това води до повече загуба на сила за кошера, при което пчеларите би трябвало в допълнение да подхранват пчелите.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР