С 3-4 минерални извора Будапеща е сред Топ 10 най-посещавани

...
С 3-4 минерални извора Будапеща е сред Топ 10 най-посещавани
Коментари Харесай

Смъртта на Горна баня: софийския спакурорт

С 3-4 минерални извора Будапеща е измежду Топ 10 най-посещавани и най-печелещи от туризъм градове в Европа. Понеже на следващия ден стартира българският спаконгрес, а след 4 дни е Денят на София, демонстрираме по какъв начин стоят нещата с нашия столичен спакурорт - единственият, който е в границите на града. Защото Банкя е надалеч оттатък Околовръстния път.

ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Банята, дала името на Горна баня, е една от най-красивите сецесионни здания на София. Или беше. Защото зданието, за което от 30 година се приказва по какъв начин ще бъде ремонтирано, е в толкоз отчайващо състояние, че в случай че беше човек – щеше да бъде в клинична, с цел да не кажем в безспорна гибел. Отишли ли са си доста орнаменти, градивно нарушаванията са съвсем или напълно необратими – зависи дали ги следи оптимистът или песимистът.

Гледката, която ви демонстрираме в тази тъжна фотосесия, е злокобна и срамна. Място, което можеше да изкарва десетки милиони лв., в случай че не на месец, то на сезон, и по този начин цяла година, за общинската хазна и за всички нас, не просто се разрушава. То е рушено. Съзнателно. И то с големите старания на локалната общественост – обичано на политиците факсимиле, когато не им е комфортно да обвинят директния провинен – локалното население.

Виновни са обаче и хилядите хора, които идват всеки ден, прииждат от цяла София, " да си наточат ” вода. Без да обръщат внимание и да демонстрират на колкото могат повече хора – със обществените мрежи на процедура всеки стига да половината население на света, без да се интересуват какво се случва с Банята. Реакция няма. Мълчанието на агнетата – общително ще назовем по този начин всичките тези овце и същински кочове.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР