С 27 гласа за Общинският съвет в Пловдив взе решение

...
С 27 гласа за Общинският съвет в Пловдив взе решение
Коментари Харесай

Събарят Партийния дом и строят Дом на операта

С 27 гласа „ за ” Общинският съвет в Пловдив взе решение на мястото на Партийния дом да се построи Дом за операта, само че едвам откакто се построи нова постройка, в която да се настанят държавните и общински служби. Против гласоподаваха 15 съветници. 

Това не значи, че бутаме Партийния дом, съобщи пловдивският кмет Иван Тотев след гласоподаване в зала. До решението се стигна след бурни диспути в Общинския съвет, които продължиха повече от час и половина. 

В зала се чуха разнообразни оферти. Камен Шишманов от Патриотичния фронт подмятна концепцията да се покрие Летния спектакъл за потребностите на културната институция, а Николай Радев от Българска социалистическа партия изрази опасенията си, че в тази ситуация става въпрос не за дом за Пловдивската опера, а за мол „ Опера “. 

Общинските съветници одобриха предлагането на Пепа Деведжиева от десницата, което планува да се отреди терен за Дом на Пловдивската опера на мястото на Партийния дом, само че откакто се обезпечи постройка за естественото действие на общинските и държавни институции. 

Марияна Чолакова от Фондация „ Дом за Пловдивската опера “ съобщи след гласуването: " Доволни сме от решението на Общинския съвет, чакаме и съответни периоди от Община Пловдив ".

Кметът Иван Тотев не се ангажира със периоди за създаване на нова постройка за настаняване на държавните и общински служби, които в този момент се обитават в Партийния дом. Не са планувани и средства в бюджета за тази активност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР