С 12 на сто се завишават заплатите на общинската и

...
С 12 на сто се завишават заплатите на общинската и
Коментари Харесай

Общинарите с по-високи заплати, кметът остава с 1500 лв.

С 12 на 100 се завишават заплатите на общинската и шестте районни администрации, излиза наяве от предлагането на кмета до Общинския съвет. Това са общо 764 чиновници. Средното заплащане в Голямата община е 700 лв.. Същият растеж на заплатите се планува в учебните заведения и детските градини. В детските ясли се подвигат разноските за възнагражденията, като главната заплата за медицинския личен състав става 800 лв.. Толкова ще взимат и медсестрите, които работят в здравните кабинети в образователните и детските заведения.

В " Чистота ", " Градини и паркове ", " Паркиране и репатриране ", " Организация и надзор на превоза ", " Жилфонд ", както и в останалите общински предприятия също се подвига летвата до 12 на 100. Повече пари ще получават даже и в предприятието " Зоопарк Пловдив ", което се грижи за шест маймунки.

Работниците в музеите и галериите имат по-малък растеж - 10 %. Увеличението на заплатите в бюджетните звена е позволено с разпореждане на Министерския съвет и важи за цялата страна.

Кметът обаче съобщи, че си остава със същата заплата - близо 1500 лв..

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР