Банкова касиерка успя да открадне над 144 хиляди лева в

...
Банкова касиерка успя да открадне над 144 хиляди лева в
Коментари Харесай

Касиерка в банка отмъкна над 140 хил. лв. в Пловдив

Банкова касиерка съумя да открадне над 144 хиляди лв. в Пловдив. Сумата била източвана в продължение на 4 години. Главният касиер на банката съумял да присвои банкноти от по 100 лв.. Жената взимала по малко от пачки с оборотни пари. Липсата замествала със закупени зелени хартийки, отрязани благодарение на гилотина и размер на столевки.
 
Това е една от най-разпространените схеми за машинация през 90-те години, прилагани от работещи в обмен бюра. Жената е задържана и след това освободена под гаранция от 5000 лв.. От отмъкнатата сума от 144 200 лв., тя е възстановила 20 хиляди.
 
" Представете си една пачка с парични средства, която изпод и от горната страна като я видите, е с купюри от по 100 лв., само че в средата е със зелени хартийки като от банкнота от 100 лв.. Когато не се загледаш и я разлистиш, няма по какъв начин вътре да схванеш, че вместо пари, има хартия ", обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов.
 
" Прикривала е неналичието на средствата, които тя е взимала от банкнотите, с цел да може при една проверка на банката, да открият, че парите са там. Те гледат пачки, а не пари ", сподели началникът на " Икономическа полиция " Георги Боюклиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР