С 10 гласа за“ и само 1 против“ депутатите от

...
С 10 гласа за“ и само 1 против“ депутатите от
Коментари Харесай

Ветото на Радев падна на Комисията по сигурността


С 10 гласа „ за “ и единствено 1 „ срещу “ депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху закона за Министерство на вътрешните работи и наново утвърдиха оспорените от президента текстове, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Радев върна за ново разискване част от текстовете, изразявайки противоречие с разпореждания, които съгласно него дублират защитата, реализирана по закона за НСО. Според него концепцията Министерство на вътрешните работи също да охранява лица основава условия за неефективно и безрезултатно потребление на държавен запас, без гаранции за по-голяма сигурност.

За да изложи президентските претекстове в съвещанието на комисията участваше Иванка Иванова, консултант по правните въпроси. Тя изрази безусловно единодушие на Радев с общото изпитание на законопроекта да бъде усъвършенствана успеваемостта на правоохранителните органи, само че оспори правна уредба за защитата на лица, изтъквайки още веднъж аргумента за риск от повтаряне на функционалности.

Поради длъжностен ангажимент отвън страната от съвещанието отсъстваше вътрешният министър Младен Маринов, само че заместникът му Милко Бернер изрази пред депутатите поддръжка за измененията в закона. „ Охраната ще се реализира не по принцип, поради заеманата служба, а единствено при съществуване съответна опасност за съответния чиновник “, посочи той пред депутатите.

„ Министерство на вътрешните работи и в този момент прави сходни дейности. Съвсем неотдавна мина европредседателството. Кой извърши защитата на лицата там, в това число и на външни – Министерство на вътрешните работи “, поддържа депутатът от ГЕРБ и началник на вътрешното ведомство Валентин Радев. „ Ние считаме, че това е вярно и има задоволително изясненост “, добави още той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР