РЗИ Пловдив изпрати специално писмо с препоръки и мерки за

...
РЗИ Пловдив изпрати специално писмо с препоръки и мерки за
Коментари Харесай

В Пловдив болните от грип са повече от средното за страната, идва ли ваканция?

РЗИ Пловдив изпрати особено писмо с рекомендации и ограничения за преодоляване разпространяването на грипа в града, съобщи репортер на Plovdiv24.bg . To е адресирано до всички директори на детски заведения и учебни заведения, до лечебните заведения, както и до градската администрация и кметовете на общини. С цел превенция се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачки, се показва в него. 
И още - прекратява се провеждане на профилактични прегледи и имунизации; приключват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Препоръчва се повишаване взискателността при осъществяване на сутришния филтър в детските заведения, не се позволяват заболели деца и личен състав. Повишава се взискателността при санитарните мероприятия в детските заведения и учебните заведения, в това число антисептичен режим и постоянно проветряване. Налага се обслужване на заболели от грип по домовете.
При вписване на голям брой случаи на остро респираторни болести с грипоподобна картина пък неотложно би трябвало да се осведоми отделът по Противоепидемичен надзор. Контактите са email [email protected], тел. 0884/546-177 и 0884/357-658.
От РЗИ - Пловдив регистрират, че от началото на 2018-та година в Пловдивска област е повишена заболеваемостта от остри респираторни болести и такива протичащи с ентероколитен синдром - все още 121,71 на хиляда при приблизително за страната 118.88 на хиляда. Най-голяма тя е при децата от 0 до 4 и от 5 до 14 години. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР