Рязкото покачване на цените на петрола заради ограничените доставки от

...
Рязкото покачване на цените на петрола заради ограничените доставки от
Коментари Харесай

Световните петролни гиганти отчитат рекордни печалби

Рязкото повишаване на цените на петрола поради лимитираните доставки от Русия, докара до големи облаги за енергийните компании за предходната година, само че също по този начин подхрани и повишението на сметките за сила за семействата и бизнеса, отбелязва Военновъздушни сили. Заедно с растящите цени на храните, петролът стана един от главните мотори в скока на инфлацията, изстрелвайки я до равнища, невиждани от 40 години насам.

За да облекчи тежестта върху бизнеса и семействата и да подхрани стратегиите си за подпомагането им, Европейски Съюз вкара така наречен „ Данък върху непредвидените облаги ”, засягащ на първо място производителите на горива. Същото направи и държавното управление на Обединеното кралство, въвеждайки налога Energy Profits Levy.

Exxon подлага на критика сходни ограничения като контрапродуктивни. Миналия месец компанията заведе дело против Европейския съюз поради новия налог и се разгласи против сходни оферти в Съединени американски щати. Президентът Джо Байдън непосредствено упрекна петролните компании както за високите разноски на американците за горива, по този начин и поради обстоятелството, че не насочват облагите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР