„Рязкото нарастване на амбициите на Европейския съюз за драстично намаляване

...
„Рязкото нарастване на амбициите на Европейския съюз за драстично намаляване
Коментари Харесай

Президентът: Намаляване на парниковите газове с над 55% до 2030 г. поставя България в трудно положение

„ Рязкото повишаване на упоритостите на Европейския съюз за фрапантно понижаване на излъчванията на парникови газове с над 55% до 2030 година слага България в мъчно състояние. “

Това сподели президентът Румен Радев тази заран в Брюксел.

След като нощес евролидерите взеха решение за уединяване на Беларус и затваряне на европейското въздушно пространство за самолети на Минск, през днешния ден горещите тематики на изключителния съвет са COVID-19 и климатичните промени.

„ В тази обстановка опциите за маневриране на България са извънредно лимитирани. Затова ще настояваме да се отчетат спецификите на страните, другия старт на страните членки и въвеждане на ограничения, които да пазят конкурентоспособността и да подсигуряват обществена търпимост на зеления преход “, съобщи българският президент.

На изключителния съвет в Брюксел евролидерите разискват запазването на единството към епидемиологичните ограничения с горещите подтеми: съгласуваност за отваряне на вътрешните граници в Европа, документи за пътувания на територията на Съюза, по които към този момент има авансово съглашение

„ Нуждаем се от тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система и изключително на туризма “, уточни Румен Радев и добави, че въвеждането на документа не би трябвало да основава нови бариери, нови отговорности и не би трябвало по никакъв метод да вкарва дискриминация сред европейските жители, пишат от пресцентъра на президента.

Предстои страните членки на Европейски Съюз да прегледат и механизъм за шерване на ваксини от държави-членки на съюза към трети страни, като за България предпочитани са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония.

Франция, Германия и Италия към този момент обявиха подготвеност за експорт към трети страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР