Рязко влошаване на показателите на германската икономика през следващите месеци,

...
Рязко влошаване на показателите на германската икономика през следващите месеци,
Коментари Харесай

Отлив на инвеститори от Германия заради ескалацията на търговската война между Китай и САЩ

Рязко утежняване на индикаторите на немската стопанска система през идващите месеци, предвиждат икономисти и анализатори поради комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Това евентуално ще докара до ново усилване на несигурността за немския експорт, демонстрира последно изследване на центъра за европейски стопански проучвания Zew, съобщи БНР.

Индексът на основания в Мюнхен проучвателен институт Zew, измерващ бъдещите стопански упования в Германия за идващите шест месеца, се срина през май с цели 5,2 пункта до - 2,1 пункта от 3,1 пункта през април и упования за негово усъвършенстване до 5,0 пункта. По този метод показателят остава надалеч под неговото осредненото дълготрайно равнище от 22,1 пункта и се върна назад на отрицателна територия, след единствено месец по-рано той излезе на положителна територия за пръв път от март 2018-а година насам.

Самият показател отскочи през последните месеци с съвсем 28 пункта от многогодишното дъно от октомври 2018-а година на равнище от - 24,7 пункта (най-ниско негово равнище от август 2012-а година), само че негово внезапно утежняване през май като че ли слага под въпрос тази положителна наклонност. В същото време показателят, определящ оценките на вложителите за настоящите условия в Германия, набъбна през май с 2,7 пункта до 8,2 пункта от 5,5 пункта месец по-рано и упования за по-скромно покачване до 6,3 пункта.

Подобряването на немското произвеждане и експорт, както неотдавнашните много мощни предварителни оценки за растежа на Брутният вътрешен продукт на еврозоната през първото тримесечие, ускориха очакванията, че и стопанска система на Германия ще означи по-силна от предстоящото агресия при започване на годината.

Немската статистика ще показа в сряда предварителната си оценка за Брутният вътрешен продукт на Германия през първото тримесечие, като анализатори и икономисти чакат водещата европейска стопанска система да набъбна с 0,4% след застоялост (нулев растеж) през последното тримесечие на 2018-а година.

"Влошаването на ZEW знака на икономическите настройки в бъдеще обаче демонстрира, че специалистите на финансовите пазари не престават да чакат стеснен напредък на немската стопанска система през идващите шест месеца ", разяснява днешните данни президентът на института ZEW професор Ахим Вамбах и добави: "Последната ескалация в комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай още веднъж покачва несигурността във връзка с немския експорт, който по принцип е основен фактор за растежа на брутния вътрешен артикул ".

Според днешното изследване на института Zew, упованията на специалистите на финансовите пазари по отношение на икономическото развиване в цялата еврозона също бележат внезапно утежняване, като съответният показател на бъдещите упования се намали през май до - 1,6 пункта от 4,5 пункта през април, до момента в който знакът за настоящата икономическа обстановка в района се усъвършенства за пръв път от шест месеца насам, нараствайки до - 7,0 пункта от - 13,2 пункта през април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР