Рязко подобрение в качеството на предлаганата от градския транспорт в

...
Рязко подобрение в качеството на предлаганата от градския транспорт в
Коментари Харесай

Проект за по-привлекателен градски транспорт

Рязко усъвършенстване в качеството на предлаганата от градския превоз в Пловдив услуга общината чака с надграждането на електронно-билетната система. Това съобщи заместник-кметът по превоз Тодор Чонов  при подробното показване на плана взаимно с определената след социална поръчка компания реализатор „ Тикси “.

В обсега на плана влиза обезпечаването на нови канали и носители за възнаграждение на билети за градския превоз, построяването на уеб портал за онлайн заявяване и възнаграждение на транспортни документи. Внедрената система ще разреши развиване към благоприятни условия за консолидираното на мобилни приложения за пътешестване и паркиране, както и обезпечаването на алтернатива за пътешестване посредством безконтактни банкови карти.

Същевременно – защото не всички пасажери са на „ ти “ с цифровите технологии – в града ще бъдат разкрити 10 пункта за закупуване на разнообразни транспортни документи. Предвидена е и опцията за пазаруване на билет непосредствено от водача на рейса, въпреки и на по-висока цена.

„ С надграждане на системата за автоматизирано установяване на местоположението на транспортните средства (AVL) във всеки един миг ще сме наясно дали рейсът е спрял на всяка спирка по маршрута си или я е подминал, оставяйки чакащи пасажери – обстановка, за която все още получаваме доста сигнали. Паралелно надграждаме и системата за платено паркиране, тъй че да създадем предпоставките за устойчива градска подвижност “, акцентира Чонов.

„ Задачите пред нас са доста. Въпреки че договорът е за период от 5 години, първите 12 месеца ще са най-интензивни, тъй като надградената система би трябвало да е налична за пловдивчани в този времеви период. Има редица провокации, които стоят пред толкоз сложен план, само че нашият опит и експертиза, насъбрани в годините, ни дават цялостната убеденост, че след една година градската подвижност на Пловдив ще бъде на европейското равнище. След привършване на първия стадий от плана ще осигуряваме цялостна и цялостна поддръжка на системата за период от още 4 години “, разяснява изпълнителният шеф на  „ Тикси “ Николай Недялков.

Кметът  Здравко Димитров, който също участва на презентацията, беше безапелационен, че след неуспеха на предоставеното по транспортния план електронно таксуване, за което на испанската компания „ Индра “ през 2016 година са били заплатени към  20 млн. лева, пловдивчани най-сетне ще получат качествена транспортна услуга.

Общата стойност на настоящия контракт е близо 12 млн. лева, като в нея е включено и нужното съоръжение на всички транспортни средства и търговски обекти за продажба на билети и карти.

По данни на „ Тикси “, която е единствената българска компания, напълно фокусирана върху даването на сложни и новаторски решения в областта на подвижността и развиването на „ умни градове “, при въвеждане на модерни технологии и стимулиране потреблението на съвременен градски превоз се регистрира до 30% понижаване на трафика, времето за напредване на водачите  между дома и офиса се редуцира с до 20 минути дневно, почти 45% по-малко време лишава намиране на свободно паркомясто.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР