Рязка промяна на времето в Атика прогнозират синоптиците от следобедните

...
Рязка промяна на времето в Атика прогнозират синоптиците от следобедните
Коментари Харесай

Сняг и бури в Гърция, задължителни са вериги за автомобили

Рязка смяна на времето в Атика предвиждат синоптиците от следобедните часове през днешния ден. Според Националната обсерватория на Атина, чакат се локално мощни превалявания и стихии, основно в следобедните часове. Първоначално ще духа североизточен вятър със мощ 3-4 бофорта и бързо югоизток с активност до 6 бофорта. Температурите ще са от 7 до 12-13 градуса.

Сняг вали в северна Гърция, само че и в други области на страната. В Солун се чака дъжд и стихии. В планинските и полупланинските сектори ще има краткотрайни превалявания от сняг. Ще духа вятър от изток с интензитет 3-5 бофорта. Температурите ще са от 3 до 7 градуса.

Остров Закинтос е в изключително състояние, защото вълната от неприятно време " удари " Йонийско море от сряда следобяд.

Съобщения от телефона на гражданска отбрана 112 са изпратени, както на островите, по този начин и в други региони на Западна Гърция, предупреждавайки жителите да заобикалят пътувания. Училищата в Итака, Кефалония и Закинтос, в община Аргос на Микена и в община Хермионида са затворени през днешния ден, заради рисковите метеорологични феномени.

Припомняме, че до април в Гърция е наложително всички категории коли да са оборудвани с вериги. Глобата е 80 евро. За колите със специфични зимни гуми веригите не са наложителни.

Прогнозата за неприятно време и снеговалежи засилва полицейските инспекции за вериги.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР