Рязък скок на заразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в

...
Рязък скок на заразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в
Коментари Харесай

Рязък скок на заразените с Ковид-19 в Област Русе

Рязък скок на инфектираните с Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русе за последните 24 часа. Новите случаи в региона са 256, което е безспорен връх от началото на пандемията. До в този момент най-вече инфектирани с ковид в област Русе бяха регистрирани на 11 ноември 2020 година – 218. Сред инфектираните през вчерашния ден има 24 деца в учебна възраст и едно в предучилищна.

Най-много нови случаи за миналото денонощие има в община Русе – 215. Четиринайсет болни има в Сливо поле, 10 в Иваново, седем в Бяла, по трима във Ветово и Две могили, както и по двама в Борово и Ценово. Оздравелите през вчерашния ден са 66, а трима мъже и две дами с позитивен тест за ковид са умряли. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на седмо място по заболеваемост в страната, като разликата сред множеството области е незначителна. За миналото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19. Най-малко са записаните в Кърджали и Търговище – 27.

На болнично лекуване в Русенска област се намират 237 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 151, от които интензивните са 12.

До момента в региона са осъществени 106 985 имунизации, като повторна доза са получили 53 714 души. Бустерна доза имат общо 8 132 русенци. През вчерашния ден са имунизирани и 10 деца на възраст сред 12 и 18 години.

Припомняме, че през днешния ден в Русе действат четири " зелени коридора “ за имунизации. Без авансово записване на час ваксини ще бъдат сложени от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница " Д-р Димитър Граматиков “, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2. Същевременно опцията за имунизации остава и в беленската болница " Юлия Вревска “. Там имунизациите ще се вършат от 12.00 до 18.00 часа. И на трите места са обезпечени имунизациите на " Пфайзер “, " Модерна “ и " Янсен “, като в Тубдиспансера препаратът на " Модерна “ ще бъде разполагаем единствено в дните вторник и четвъртък. " Зелен кулоар “ до 11.30 часа е обезпечен и в МЦ-1, по-известен като някогашната Втора поликлиника, намираща се на ул. " Борисова “ 36. Там също са налични имунизациите на " Пфайзер “ и " Янсен “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР