Ряпата е изключително полезен зеленчук, независимо какъв е сорта му.

...
Ряпата е изключително полезен зеленчук, независимо какъв е сорта му.
Коментари Харесай

Полезните храни: 7 свойства на ряпата

Ряпата е извънредно потребен зарзават, без значение какъв е сорта му. Използва се срещу кашлица и за стимулиране активността на жлъчката.
Редовната консумация на ряпа може да ви помогне да се преборите със положенията на стрес и меланхолия. Също по този начин той съдържа голям брой витамини и минерали, от които тялото ви се нуждае. Също по този начин ряпата е доста апетитен зарзават и можете изцяло умерено да го добавите към ежедневното си меню, в салатата да вземем за пример.
Но това не е всичко, ряпата има още няколко потребни свойства, с които ще ви срещнем в този момент:
1. Консумацията на репички ускорява имунната система, което е доста потребно за организма ви, изключително през сезона на грипа . Ако желаете да укрепите имунната си система, безспорно можете да се доверите на репичките. Също по този начин усъвършенства работата на сърцето и кръвоносните съдове.
2. Лечение на заболели места - в случай че някоя част от тялото ви е болна, можете да поставите варена ряпа под формата на компрес. Също може да се употребява за лекуване на плеврит, като си извършите топъл компрес на гърдите с настъргана ряпа. Също може да се употребява и за компрес срещу кашлица.

3. Сок от ряпа(витаминозна бомба) - сокът от ряпа има свойството на възстановява процесите на централната нервна система. Също разбъркан с прясно мляко е доста положително лекарство срещу кашлица. Доста хора го употребяват и при намаляване на гласа. Трябва да измиете добре обелки от черна ряпа, да ги сварите, да прецедите течността и да я изпиете.
4. Важни свойства - едни от най-важните и потребни за огранизма ви са противовъзпалителните, диуретичните и антисептичните. Тяхното съществуване прави ряпата един още по-полезен зарзават. Той има силата да отстранява инфекции и да ускорява защитната преграда на организма.
5. Богата на витамин С - допускаме сте осведомени, че това е един в действителност доста значим витамин, който може би сте привикнали да си набавяте посредством цитрусови плодове. Е, към този момент знаете, че можете да го вършиме и посредством вкусните репички. Този витамин е виновен за целостта на стените на кръвоносните съдове и възстановяване на храносмилането. Достатъчно е да го добавяте най-малко един път на ден в салатата, да вземем за пример, с цел да си набавите задоволително количество витамин С за деня.
6. Семената от ряпа и потребните им свойства - те също съдържат извънредно доста потребни субстанции. Като да вземем за пример линоленова и линолова киселина.
7. Съдържа голям брой потребни субстанции - както всички останали зеленчуци, и ряпата съдържа доста витамини и минерали, които са потребни. Ряпата съдържа микроклетки, органични киселини, флавоноиди, протеини, стероли и въглехидрати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР