Рядко се среща човек, който да не обича да яде

...
Рядко се среща човек, който да не обича да яде
Коментари Харесай

Домати - най-новият хит сред домашната козметика!

Рядко се среща човек, който да не обича да яде домати. Те са освен вкусни, само че и изключително потребни. Според учените този зарзават е цялостен с антиоксиданти, фитонутриенти и витамини. Точно този богат състав на доматите се оказва изключително потребен за здравето както извън, по този начин и от вътрешната страна. Доматите са чудесна съставна част и за редица артикули за хубост.

Въздейства облекчаващо върху акнето
Червените зеленчуци са естествен източник на салицилова киселина. Тя е основна съставна част, залягаща в основата на голям брой козметични артикули, предопределени за лекуването на акне. Редовното потребление на маски с домати водят до по-ограничено произвеждане на себум, доста стягат порите, а това е изключително значимо в лекуването на акнето, както и за преодоляване на зародилото инфектиране.
 Как да запазим доматите свежи за по-дълго? Как да запазим доматите свежи за по-дълго?
Сочните червени домати са прелестни за свежа салата. В средата на септември обаче, те все по-трудно могат да се съхраняват свежи. Има н...
Съдейства за премахване на прекален загар по натурален път
В доматите се съдържа ликопен. Това е натурален антиоксидант, който работи изсветляващо и избелващо кожата. В случай на прекомерно изгорели елементи от кожата, които са доста по-тъмни от останалата част на кожата, доматите могат да поправят това. Достатъчно е да се пасират 2 домата и получената каша да се нанесе върху изгорелите места. Изсветляването може да бъде ускорено, в случай че се предприеме масаж с доматеното пюре.
Пилинг на кожата
Вместо да употребявате козметични препарати, за които не сте сигурни дали са задоволително положителни за кожата, можете да си извършите съвършен пилинг с домати. Достатъчно е да нарежете домат на ситно, като авансово го обелите. След това се налива малко кисело мляко, зехтин и авансово накиснати овесени ядки. Всичко това се разбърква и се прави с него масаж на лицето. След това измивате усърдно с топла вода и е време да нанесете дневния си крем за лице.
Действа свиващо на порите
 Лесна диета с домати топи 3 кг. за 5 дни Лесна диета с домати топи 3 кг. за 5 дни
Ароматни и сочни, доматите са обичани на доста хора. Освен вкусни, става известно, че точно доматите могат да оказват помощ при свалянето на онез...
Изключително неприятна панорама е кожа с разширени пори. Те са причина за формиране на черни точки и гнойни пъпки заради  огромното количество себум, мъртви кафези, пот и бактерии, които се събират в тях. В случая изключително ефикасни са маски с домати и лимонен сок. Те работят свиващо на порите и им оказват помощ да възвърнат естествената си форма. Секрецията на себума се понижава доста.
Лъщенето на кожата доста понижава
Омазняването на кожата е доста противен проблем. В някои моменти гримът се унищожава към 2-3 часа откакто е подложен поради мощното омазняване. Много дами изпитват извънреден дискомфорт заради тази причина. Този проблем може да се поправя с масаж с доматено пюре, което е приготвено директно преди масажа. Тази намеса ще редуцира лъщенето на кожата и ще поправя секрецията на себума.
Антиедж резултат
Голямото количество антиоксиданти в доматите, вършат зеленчука изключително потребен за кожата. Точно те работят сполучливо срещу  образуването на фини линии, бръчки, петна, лунички

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР