Руснаците си казват последно сбогом със западната верига за дрехи

...
Руснаците си казват последно сбогом със западната верига за дрехи
Коментари Харесай

Русия се сбогува с H&M, но възкресява вариант на съветската Берьозка

Руснаците си споделят последно " довиждане " със западната верига за облекла H&M наред с редица други марки, до момента в който държавното управление взима решение да върне назад следващия спомен от епохата на Съюз на съветските социалистически републики.

Дълга опашка от хора се изви пред магазина на компанията за конфекция в търговски център в Москва, откакто стилният търговец отвори вратите си за финален път, с цел да продаде наличната си стока и да напусне дефинитивно съветския пазар.

Десетки западни производители и марки преустановиха активността си в Русия след началото на нашествието в Украйна. Освен H&M, и IKEA, Nike, и първокласни фешън къщи, и вериги за бързо хранене, и софтуерни колоси като Apple, оповестиха, че се изтеглят от Русия още преди месеци. Някои взеха това решение поради западните наказания против режима в Москва, а това направи и търговията в някои браншове невъзможна. Други напуснаха пазара по морални аргументи - поради войната.

Дългите опашки от клиенти пред магазините в Москва не са изненада за никого, защото Русия е шестият по величина пазар на H&M и представляваше към 4% от продажбите на групата през четвъртото тримесечие на 2021 година

" Е, затварят, по тази причина стоим тук. Ще си купя каквото има, каквото ми стане ", споделя Ирина, чакаща за последното си извършване на покупки в H&M.

През юли представител на компанията съобщи, че физическите магазини на компанията ще отворят краткотрайно, с цел да продадат останалата си стока в Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР