Руснаците продължават да купуват имоти зад граница, съобщи Moscow Times,

...
Руснаците продължават да купуват имоти зад граница, съобщи Moscow Times,
Коментари Харесай

Руснаците продължават бясно да купуват имоти в чужбина

Руснаците не престават да купуват парцели зад граница, заяви Moscow Times, съобщи. А за първите 6 месеца на 2023 броят на покупко-продажбите се повишен с 36% спрямо предходната година, когато стартира взривът на търсенето, предвизикан от войната в Украйна, пресметна организацията за недвижими парцели Intermark Real Estate.

Най-търсеното място продължава да са ОАЕ и най-големият град там Дубай. Ръстът на покупко-продажбите там съпоставени с първото полугодие на 2022 година е 66% - 58 200, като през 2022 година растежът е бил 70%. Общата стойност на добитата благосъстоятелност е повишена повече от 2 пъти. 40% от покупко-продажбите в Дубай принадлежат на руснаци.

На второ място в листата на най-популярните страни за парцели е Тайланд, който задминава Турция. За първото полугодие руснаците са купили 2.6 пъти повече парцели в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Най-големият растеж на покупките на руснаците отбелязва индонезийският остров Бали - 6 пъти, съгласно Intermark Real Estate.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР