Руснаците превзеха военно летище, разположено на около 40 километра от

...
Руснаците превзеха военно летище, разположено на около 40 километра от
Коментари Харесай

Зеленски: Ако не ни помогнете сега, утре войната ще почука и на вашата врата

Руснаците превзеха военно летище, ситуирано на към 40 километра от Киев, призна украинският президент Володимир Зеленски , съобщи Франс прес. Той даде обещание, че украинските сили ще си върнат още веднъж този обект.

Според него л етището е било завладяно от съветските сили, н о дебаркирането на съветски парашутисти в Гостомел, където се намира летището, " е било блокирано " и украинските сили " са получили предписание да ги унищожат ".

Той съобщи, че доста съветски военни самолети и бронирана техника са били унищожени при осъществяване на разпореждането, само че де уточни съответна численост, съобщи Асошиейтед прес. Той съобщи също по този начин, че неизяснен брой съветски военни са били взети в плен.

Зеленски добави, че в Харков се развива сложна обстановка. Градът е на над 20 километра от границата на Украйна с Русия.

" Ако не ни помогнете в този момент, в случай че не предоставите мощна поддръжка на Украйна, на следващия ден войната ще почука и на вашата врата ", съобщи Зеленски. " Не Украйна избра този път на войната, само че Украйна предлага връщане на пътя на мира ", акцентира Зеленски във видеообръщение.

Държавният глава  каза, че в този момент Украйна слуша звука на спускането на нова желязна завеса, предадоха международните организации.

" Това, което ние чухме през днешния ден, не са единствено гърмежите на ракети, тътенът на сраженията и бученето на самолетите. Това е звукът на нова желязна завеса, която се спуска и разделя Русия от цивилизования свят ", счита Зеленски, представен от Франс прес и Ройтерс.

" Наш народен дълг е да се уверим, че тази завеса няма да се спусне и над нашата земя ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР