Руснакът Андрей Рубльов спечели най-голямата титла в своята кариера до

...
Руснакът Андрей Рубльов спечели най-голямата титла в своята кариера до
Коментари Харесай

Андрей Рубльов грабна най-голямата титла в кариерата си след триумф в Монте Карло

Руснакът Андрей Рубльов завоюва най-голямата купа в своята кариера досега, откакто победи на конкуренцията от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло.

На финала Рубльов реализира цялостен поврат против Холгер Руне, с цел да го надвие след 5:7, 6:2, 7:5 за повече от два часа и половина игра на централния корт " Рение III ".

В първия сет двамата си размениха по един пробив в шестия и седмия гейм, само че при 6:5 в своя изгода Руне за повторно завоюва подаването на противника си, с което постави и точка на разногласието в първата част.

В началото на втората двамата тенисисти още веднъж си размениха по един пробив, само че след 2:2 Рубльов напълно пое контрола върху протичащото се на корта и след четири следващи гейма стигна до 6:2, с което изравни и резултата в сетовете.

Третата решителна част стартира с преимущество за Руне, който поведе с 4:1 и даже имаше точка, с цел да се приближи единствено на гейм от триумфа. Руският му конкурент обаче не се съобщи и съумя да изравни при 4:4, а по-късно и да пробие за задатък от 6:5. Сервирайки за купата, Андрей Рубльов не позволи изненади и осъществя втория си мачбол, стигайки до втора поредна победа против датчанина.

С триумфа си международният №6 заслужи и своя първи трофей от категория Мастърс, откакто до този миг имаше два изгубени финала.

Холгер Руне пък към този момент остава собственик също на една купа от сериите АТР 1000, която той завоюва в края на предходната година в Париж.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР