Руснак бе признат за чудо на медицината, след като лекари

...
Руснак бе признат за чудо на медицината, след като лекари
Коментари Харесай

Бивш военен живее цял живот с половин мозък

Руснак бе приет за знамение на медицината, откакто лекари открили, че цялостен живот е живял с половин мозък. Мъжът е на 60 години, някогашен боен е и е татко на две деца, оповестява dailymail.

Пенсионерът не подозирал, че в лявото му полукълбо на черепа е празна празнина.

Инжинерът е служил в Червената войска, приключил е сполучливо университет и е основал семейство без никакви здравословни проблеми.

Неврологът доктор Марина Аникина открива този разтърсващ факт по време на компютърна томография на мозъка, откакто пациентът е признат в болница след микроинсулт. „ Това е нарушаване на кръвообръщението в мозъка. Мъжът имаше проблеми с придвижването на ръката си и крайници “, изяснява лекарят.

Рентгенолозите вършат компютърна томография на главата на пациента и остават озадачени, когато откриват, че частта от мозъка на пенсионера, където се допуска, че исхемичната офанзива се е случила, въобще не съществува. Вместо лявата част от мозъка на компютърната графика се вижда черно леке.

Според лекарите дефектът евентуално се е показал още по време на ембрионалното развиване на мъжа.

Оказва се, че през целия живот на мъжа, дясната част от мозъка му е изпълнявала всички функционалности. По принцип лявата страна на мозъка управлява дясната страна на тялото и се оправя със задания, свързани с логиката, да вземем за пример просвета и математиката. Не е ясно какво изпълва черната празнина в мозъка му. В сходни редки положения детето се ражда без част от твърдата тъкан на мозъка и течност запълва мястото ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР