Руското висше военно командване е знаело, че се подготвя нападение

...
Руското висше военно командване е знаело, че се подготвя нападение
Коментари Харесай

Bloomberg: Генщабът на РФ бил предупреден от разузнаването за атаката при Курск 2 седмици по-рано

Руското висше военно командване е знаело, че се приготвя нахлуване против Курска област. Те обаче не са уведомили съветския президент Владимир Путин, написа Bloomberg, като се базира на източник в съветското командване, осведоми " Фокус ".

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов е изправен пред възходящи рецензии, откакто украинските войски направиха най-голямото си навлизане на съветска територия, откогато Кремъл стартира войната преди повече от две години.

Според непосредствен до Кремъл източник Герасимов и високопоставени чиновници са пренебрегнали предизвестията на разузнаването, че украинските бойци се събират покрай границата със западната съветска област Курск цели две седмици преди да стартират нападението, и никой не е уведомил президента Владимир Путин.

Отбранителните сили на територията на Русия са били сюрпризирани и са оказали слаба първична опозиция на украинското нахлуване.

В самата Русия порастват рецензиите против Герасимов, който през вчерашния ден увери Путин, че украинското навлизане в Курска област е спряво. Според редица съветски медии и Телеграм канали граничният административен център Суджа в действителност е изгубен.

Както " Епицентър " писа по-рано, на този декор се ускоряват апелите за връщането на ген. Сергей Суровикин, по-известен като " Генерал Армагедон ", като командващ фронта в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР