Руското външно министерство официално изпрати в четвъртък своя отговор на

...
Руското външно министерство официално изпрати в четвъртък своя отговор на
Коментари Харесай

Ето какво отговори Русия на САЩ

Руското външно министерство публично изпрати в четвъртък своя отговор на предложенията на Съединени американски щати за гаранции за сигурност, макар спорните информации по-рано денем от страна на външния министър Сергей Лавров и заместник-министъра на външните работи Александър Грушко, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 424
В документа министерството показва възходяща угриженост по отношение на разширението на НАТО в района и повтаря, че не се възнамерява " съветска инвазия " в Украйна.

" Ако Украйна бъде призната в НАТО, ще има действителна опасност режимът в Киев да се опита " да си върне " Крим със мощ, привличайки Съединените щати и техните съдружници, в сходство с член 5-ти от Вашингтонския контракт, в директен въоръжен спор с Русия с всички произлизащи от това последствия ", се показва в документа.

Русия чака съответни оферти от Съединени американски щати и НАТО по отношение на неналичието на по-нататъшно разширение на алианс на изток, оповестява РИА.

Русия е споделила на Съединените щати, че предварителните условия за деескалация на рецесията в Украйна ще включват прекъсване на доставките на оръжие за Украйна, унищожаване на към този момент доставените оръжия и Киев да се съобрази с мирния развой от Минск, съобщи организация РИА.

Руското външно министерство направи изказването, откакто съобщи отговора на Москва на предложенията за сигурност на Вашингтон.

Русия съобщи, че също по този начин упорства за евакуиране на всички сили на Съединени американски щати от Централна и Източна Европа.

След като съветското външно министерство разгласява отговора си на предложенията за сигурност на Съединените щати, имаше срив на формалният уеб страница на министерството. От министерството споделиха, че аргументите за срутва на уеб страницата са от техническо естество, съобщи ТАСС.

Агенция ТАСС цитира министерството, че уебсайтът не работил в продължение на един час заради механически проблеми, без да бъдат предоставени конретни елементи за повода.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 424  Столтенберг: Русия може да се пробва да сътвори предлог за инвазия в Украйна Столтенберг: Русия може да се пробва да сътвори предлог за инвазия в Украйна  Джо Байдън: Заплахата от съветска инвазия в Украйна е Джо Байдън: Заплахата от съветска инвазия в Украйна е " доста висока "  Напрежение на тържищата, откакто Русия експулсира зам.-шефа на посолството на Съединени американски щати Напрежение на тържищата, откакто Русия експулсира зам.-шефа на посолството на САЩ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР