Руското външно министерство обвини Великобритания, че е избрало конфронтация вместо

...
Руското външно министерство обвини Великобритания, че е избрало конфронтация вместо
Коментари Харесай

Москва обвини Лондон, че избира конфронтацията пред сътрудничеството

Руското външно министерство упрекна Англия, че е избрало борба вместо съдействие в тази ситуация с отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри.

В изказване на ведомството се показва, че „ наказателните ограничения “, оповестени по-рано през днешния ден от премиера Тереза Мей, са „ невиждано група провокация “, подриваща двустранния разговор.

„ Смятаме за неприемливи и недостойни.. враждебните ограничения, в това число изгонването на 23-ма съветски дипломати “, показва съветското Министерство на външните работи, като прави оценка това като „ съществено изостряне на двустранните връзки “. Москва предизвестява, че „ ответните ограничения няма да закъснеят.

Руското Министерство на външните работи декларира, че е било готово да сътрудничи при следствието на случилото се със Скрипал и щерка му в границите на интернационалните формати, в това число посредством Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО).

Но „ английското държавно управление избра борбата с Русия “ и прибягвайки до „ едностранни и непрозрачни способи в разследването… за следващ път се пробва да започва антируска акция, без да има учредения “.

По-рано през днешния ден Мей упрекна Русия, че е виновна за офанзивата на английска територия с нервнопаралитично вещество от типа на разработвания от Москва за военни цели сътрудник „ Новичок “ и разгласи наказателни ограничения. Това стана, откакто Москва не съблюдава поставения от Лондон период да даде пояснения за вещество пред ОЗХО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР