Руското правителство се оплаква, че непрекъснато е заблуждавано. Горбачов обедини

...
Руското правителство се оплаква, че непрекъснато е заблуждавано. Горбачов обедини
Коментари Харесай

Александър Проханов: Руската власт постоянно се жалва, че я лъжат

Руското държавно управление се оплаква, че непрестанно е заблуждавано. Горбачов сплоти Германия и ликвидира Варшавския контракт, унищожавайки безмилостно всички просъветски, проруски сили в Източна Европа. Беше му дадено, че страните от Източна Европа в никакъв случай няма да се причислят към НАТО. Те влязоха. И бяхме излъгани.

Когато стартира Перестройката, хората бяха уверени, че новата, актуализирана страна ще бъде просперираща и хората, живеещи в тази актуализирана страна, ще бъдат щастливи.

Руският народ стана най-разделеният народ в света, загуби териториите си, беше хвърлен в беднотия и предаден на властта на безмилостни предприемачи и банкери. Бяхме излъгани.

Когато Елцин раздели Съветския съюз и разпръсна отломките в разнообразни направления, на хората беше казано, че разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е кротичък бракоразвод на благородни съпрузи. Този " кротичък бракоразвод " се трансформира в чудовищна кървава баня.

Свирепа революция в Таджикистан, брутално кръвопролитие в Киргизстан, война сред Армения и Азербайджан, две чеченски войни, война в Южна Осетия и Абхазия, борба в Приднестровието и днешната война в Украйна, подготвена да се трансформира в Трета международна термоядрена. Нямаше другарски бракоразвод. Бяхме излъгани.

Ние разубедихме Янукович да разпръсне Майдана с войски, тъй като Западът ни даде обещание спокойно разрешаване на украинската рецесия. Но незабавно направи държавен прелом и стартира кървавата украинска епопея. Отново бяхме излъгани.

Подписахме Минските съглашения, надявайки се, че Украйна ще организира конституционна промяна и ще даде на Донбас специфичен статут. Но Минските съглашения се оказаха единствено заслон, зад който Западът въоръжаваше Украйна до зъби и сътвори консолидирана русофобска страна, оборудвана с съвременна войска. Отново ни излъгаха.

Бяхме уверени, че глобализмът е огромно богатство, международното разделяне на труда е законът на глобализма и съветската стопанска система би трябвало да се трансформира в суровина, да се откаже от доста промишлености, тъй като Западът ще достави на Русия най-новите машини, устройства, неповторими технологии в подмяна на петрол и газ и Русия ще диша свободно, освобождавайки се от ненужната работа.

Но Западът ненадейно спря да доставя технологии и съоръжение на Русия, затвори предприятията си в Русия, взриви съветските газопроводи, изключи Русия от международните пазари и Русия се оказа блокирана, принудена трескаво да търси заместители на западните технологии и артикули. Отново сме излъгани.

Сделката със зърното, която сключихме, като се съгласихме да деблокираме украинските пристанища, да дадем излаз на украинското зърно и да осигурим на Русия свободна търговия с нейните торове, тази договорка се провали. Украинското зърно отиде в европейските страни, а съветските торове към момента изнемогват в съветските пристанища. Отново сме излъгани.

Имаше скрито съглашение сред Русия и Запада да се въздържат от удари по центрове за взимане на решения. И през годината, когато Донецк беше удрян от снарядите на " Хаймарс ", нито една съветска ракета не удари украинското министерство на защитата, кабинета на министрите или постройката на службата за сигурност.

И съветското държавно управление, макар роптанието на популацията си, се придържа към това съглашение, резултатът от което беше офанзива с дрон против Кремъл, опит за живота на президента на Русия. И отново бяхме излъгани.

Ако внезапно военните дейности спрат, Украйна и Русия седнат на масата за договаряния и след срещата се подпише кротичък контракт при условия, подобаващи за Русия, отново ли ще ни излъжат? Не сме ли ние непрекъснато заблуждаваните? И в случай че е по този начин, това не е ли симптом на деменция?

А за какво не излъгаха Сталин, за какво не излъгаха Молотов и Громико? Защо съветският народ не беше излъган, като през вековете сътвори невиждана страна от дванадесет часови зони? А след това имаше такива, които започнаха да се заблуждават и тази велика страна падна, съветските часовници стопираха в доста часови зони и там тече друго, не съветско време.

В отговор на тези непрекъснати обидни удари Русия единствено се усмихва, показвайки венците си, а тези венци са без зъби. Кога отново ще забележим съветския зъб, ще забележим ли съветския бивник? Кога нашият зложелател ще чуе вместо лигавен плисък дрънкането на съветски зъби?

Ударът по Прилепин ще докара ли до удар по постройката на СБУ или само до имитация на Мария Захарова?



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР