Руското посолство в София обяви траур, заради смъртта на важен

...
Руското посолство в София обяви траур, заради смъртта на важен
Коментари Харесай

Митрофанова в траур, посолството скърби за агент на руско влияние

Руското посолство в София разгласи печал, поради гибелта на значим сътрудник за руско и съветско въздействие в България – Любомир Коларов. Вчера стана известно, че той е умрял след дълготрайно боледуване. От посолството разгласиха на страницата си във фейкбук жалейка, изтъквайки, че гибелта му е огромна загуба освен за България, само че и за Русия.
Подчертават се обществените му заслуги през последните години: „ Като ръководител на фондация " Героите на България ", построила през 2008 година паметника на българските опълченци в София по случай 130-ата годишнина от успеха в Руско-турската война 1877-1878 гг., а в чест на 135 години от Освобождението издигнала монумент на военачалник Й. Гурко. Дълги години е ръководел Сдружение на приятелите на Русия " Ал. Невски ", по чиято самодейност през 2007 година до Руската черква в София е повдигнат монумент на Александър Сергеевич Пушкин. “

В дипломатическите среди се знае, че Митрофанова е извънредно близка от години с Коларов и първата му брачна половинка Ирина Бокова.

От средите на БКП/БСП пък разясняват, че Руското посолство в София не е излизало със жалейки даже и след разстрела на Луканов и други видни комунистически функционери.
Неслучайно през последните години Любомир Коларов поддържаше режима в Кремъл и в никакъв случай не се възпротиви против убийствената им политика против свободна Украйна.

Коларов бе разгласен и за сътрудник на Държавна сигурност. Вижте на тайните служби за него.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР