Руското посолство в Латвия определи като позорно състоялото се вчера

...
Руското посолство в Латвия определи като позорно състоялото се вчера
Коментари Харесай

Руското посолство в Латвия: Шествието в Рига за деня на легионера е позор

Руското посолство в Латвия дефинира като позорно състоялото се през вчерашния ден в Рига шествие в памет на деня на легионера, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Позор! В центъра на европейска столица още веднъж " маршируват " с почести някогашни легионери от " Вафен Секретен сътрудник " и техни поддръжници ", се споделя в изказване, оповестено през вчерашния ден в акаунта на посолството в Туитър. " И това се случва в навечерието на 75-ата годишнина от освобождението на Рига от немските фашистки завоеватели ", прибавя посолството.

" Няма какво да се удивяваме, откакто демонстрирането на флагове със свастика по време на празнуването на 100-годишнината на Латвия по този начин и остана ненаказана ", се акцентира в съветското изказване.

Около хиляда ветерани от " Вафен Секретен сътрудник " манифестираха през вчерашния ден по улиците на Рига, с цел да почетат паметта на падналите си приятели, напомня ДПА. Охранявани от огромен брой полиция, те поставиха цветя на Паметника на свободата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР