Руското посолство в България публикува на Фейсбук страницата си алгоритъма,

...
Руското посолство в България публикува на Фейсбук страницата си алгоритъма,
Коментари Харесай

Руското посолство отговори на Асен Василев и показа алгоритъма за купуване на газ

Руското посолство в България разгласява на Facebook страницата си логаритъма, с който се желае на неприятелските страни да заплащат с рубли. Това се случва след брифинга на Политическа партия, в който Асен Василев сподели, че България няма да се съгласи да заплаща по схемата на Русия, тъй като се замесват трети страни и не е несъмнено, че ще се случи доставката на газа.

Ето и позицията на посолството:

Във връзка с появилите се в българското осведомително пространство спекулации по отношение на схемата на заплащания от неприятелските за Русия страни за доставения от „ Газпром износ “ газ бихме желали да напомним за следното.

Алгоритмът допуска прекачване на сумата, посочена в контракта. В „ Газпромбанк “ задгранични купувачи откриват специфични сметки във валута и в рубли. Купувач заплаща за газа с валута. След това „ Газпромбанк “ продава валутата на Московската борса и трансферира рублите на втората сметка на купувача за по-нататъшно извършване на отговорностите към „ Газпром износ “. След това се прави снабдяване на газ.

Не се планува присъединяване на трети страни в схемата.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР