Руското посолство у нас публикува позиция на външното министерство във

...
Руското посолство у нас публикува позиция на външното министерство във
Коментари Харесай

Митрофанова: Не е война

Руското посолство у нас разгласява позиция на външното министерство " по отношение на изказаната от Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш след редица изказвания на западните политици рецензия на решението на Президента на Руската Федерация за признание на Донецката и Луганската Народни Републики като самостоятелни страни ".

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова цитира следното:

" Смятаме за много отдалечени от действителността звучащите през днешния ден разсъждения за нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и за нуждата на извършване на минския „ Комплекс от ограничения “, утвърден с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 2202.

Възниква законосъобразен въпрос – къде са били през последните осем години всички тези деятели, когато режимът в Киев, пристигнал на власт вследствие на държавния прелом, водеше против жителите си наказателна военна интервенция, довела до 14 хиляди жертви измежду цивилен лица. Като най-грубото нарушаване на минския „ Комплекс от ограничения “ против Донбас беше въведена най-жестоката превоза и икономическа обсада, бяха прекъснати изплащания на пенсиите и обществените принадлежности на жителите му, които Владимир Зеленский ги назова „ организми “, като им предложи да се махат от Украйна. Такива дейности имат всички признаци на геноцид.

Генералният секретар на Организация на обединените нации трябваше през всички тези години да изисква от Киев да извършва Минските съглашения, на първо място посредством определяне на директен разговор с Донецк и Луганск, което е ясно планувано в „ Комплекса от ограничения “ и резолюцията 2202.

Що се отнася до изказванията на представителя на Генералния секретар на Организация на обединените нации за това, че господин Антонио Гутереш съжалява за нарушаването на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна вследствие на признаването от Русия на ДНР и ЛНР, би трябвало да напомним: в Декларацията за правилата на интернационалното право, отнасящи се до другарските връзки и съдействието сред страните в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, одобрена с консенсусната резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации 2625 от 1970 година, ситуацията за съблюдаване на териториалната целокупност се отнася към страните, спазващи в дейностите си правилото на равнопоставеност и самоопределяне на народите… и, като разследване, имащи държавни управления, представляващи целия народ, живеещ в тази територия, без да се разграничават раса, изповедание или цвят на кожата “.

Правителството на Украйна не беше и не е такова.

Настойчиво призоваваме Генералния секретар и сътрудниците му да съблюдават прецизно единомислещо утвърдените от Общото заседание правила ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР