Руското общество е изправено пред важно решение: да се съгласи

...
Руското общество е изправено пред важно решение: да се съгласи
Коментари Харесай

Облаците над руската икономика се сгъстяват

Руското общество е изправено пред значимо решение: да се съгласи на продължителна застоялост с увеличение на бедността и на закъснение от развитите страни и околните си съседи , написа в. „ Независимая газета “.

Правителството е взело решение за дълготраен проект на развиване, който не предлага никакво изключително развиване. Този проект е завършен под формата на плана за бюджет в границите на три години, който беше препоръчан на обществеността - „ в цялостно сходство с настоящото законодателство “. Фактът на одобряването на този бюджет от Народното събрание ще значи публично единодушие с растежа на бедността и изоставането на страната от нейните съперници. И няма да има никаква машинация – главните цифри и основни решения в вероятност към този момент са оповестени и чакат одобряване от обществото.

“Т.е. като в руските времена управляващите обещаваха на жителите непрекъснат растеж на благосъстоянието – и лъжеха. А сегашните управляващи дават обещание растеж на бедността – и не лъжат”, написа „ Независимая газета “.

През последните девет години съветската стопанска система е повишена с 1,7%. Средният годишен приръст на Брутният вътрешен продукт в действителност е бил близо до нулата, по-точно под 0,2%. Сега се предлага на обществото да се съгласи с второ „ изгубено десетилетие “, през което Русия ще продължи да изостава от останалата част от света по темпове на развиване с няколко пъти.

През първото „ изгубено десетилетие “ жителите на Русия видяха по какъв начин по мярка на заплатите ги изпреварва Китай, а по потребителски разноски – Казахстан. При това равнището на бедността се оказа на рекордно високо ниво за последните 10 година, а Брутният вътрешен продукт падна за няколко години със 74% в доларово изражение.

През 2020 година Китай, Индия и Турция ще изпреварят Русия по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Към 2025 година Русия може да се срине в световния рейтинг на стопанските системи от 6-то на 10-15 място. По размер произвеждане на глава от популацията Русия евентуално ще се плъзне от настоящето 52-ро място в света на 65-70 място.

От „ Независимая газета “ прибавят, че през последните 26 година стопанската система на Русия е повишена с 13 %, а международният Брутният вътрешен продукт се е нараснал за същия интервал със 148%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР