Руското Министерство на вътрешните работи е започнало издаването на паспорти

...
Руското Министерство на вътрешните работи е започнало издаването на паспорти
Коментари Харесай

Русия започна да издава паспорти за жители на Донбас

Руското Министерство на вътрешните работи е почнало издаването на паспорти за поданици на така наречен национални републики в Донецка и Луганска област в Украйна.

Това оповестява деловото издание РБК, като цитира двама източници, близки до институцията. По думите им процесът на приемане на документите е проведен в два пункта на руско-украинската граница.

Стъпката не е непредвидена - съветските управляващи към този момент са изразявали сходни планове. Президентът Владимир Путин е казвал, че тя би била нужна от филантропични съображения. Според Путин украинците може да получават поданство по опростена процедура, въпреки по-късно президентът да изясни, че би предпочел да приказва с новия си сътрудник Володимир Зеленски по въпроса.
" Практически всекидневно "
Украйна счита да не признава тези паспорти за годни. През април, преди Русия да разгласи тези проекти, Зеленски съобщи, че ще предложи украинско поданство на всички страдащи от режима в прилежащата страна. В началото на юни украински политици отидоха още по-далеч - в Народното събрание в Киев бе импортиран законопроект за конфискация на имуществото на поданици на ЛНР и ДНР, имащи съветски паспорт.

По думите на един от събеседниците на РБК все още са утвърдени заявки за издаване на паспорти на 1.2 хиляди поданици на Донбас. Документи са постъпили от общо 12 хиляди поданици на Донецката и Луганската " национални републики ".

По-рано началникът на донецката " миграционна работа " Владимир Красношчок, представен от " РИА Новости ", заяви, че в Русия са влезнали 34-ма поданици за приемане на поданство и се възнамерява " на практика всекидневно " хора да се изпращат там.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР