Руското министерство на външните работи отхвърли като безпочвени твърденията на

...
Руското министерство на външните работи отхвърли като безпочвени твърденията на
Коментари Харесай

Британските обвинения за пострадалия руски агент са безпочвени, каза Мария Захарова

Руското министерство на външните работи отхвърли като " безпочвени " изказванията на Англия, че Москва може да е забъркана в мистериозното заболяване на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на дипломатическото ведомство Мария Захарова сподели, че Лондон първо би трябвало да проверява случая, преди да вини Русия. Захарова изрази убеденост, че английските управляващи няма да скриват обстоятелства и ще оповестяват обществено информацията за хода на следствието.

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи, че Англия ще отговори твърдо, в случай че се окаже, че Русия е отговорна за положението на Сергей Скрипал и щерка му.

Междувременно английската полиция заяви, че службата Национална полицейска мрежа за битка с тероризма ще оглави следствието, заяви " Ройтерс ".

Шейсет и шестгодишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия бяха признати в болница, откакто в неделя били открити в безсъзнание на скамейка пред търговски център в град Солсбъри, Южна Англия. Скрипал, който е пенсиониран полковник от съветското разузнаване и емигрант във Англия, е в сериозно положение след допир с незнайно вещество. Вчера стана ясно, че отзовали се при потърпевшите също са наранени след излагане на веществото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР